40 dkg liszt
17 dkg porcukor,
1 rama margarin /25 dkg/
1 egész tojás,
4 főtt tojás sárgája,
1 cs sütőpor
csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, igen lágy tésztát kapunk. Nylonzacsiba téve hűtőben pihentetjük kb 1 órát. Lisztezett deszkán 3mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, felét lyukasra, felét telire. Rövid ideig sütjük 160 fokon. Ha kihűlt megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk.
A főtt tojás sárgáját jó apróra el kell morzsolni..
A hozzávalókat összekeverjük. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóban morzsásra zúzzuk. Hozzákeverjük a porcukrot, rácsavarjuk a citrom levét (ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá kevés kókuszreszeléket is). Végül annyi mascarp...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű