40 dkg liszt
17 dkg porcukor,
1 rama margarin /25 dkg/
1 egész tojás,
4 főtt tojás sárgája,
1 cs sütőpor
csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, igen lágy tésztát kapunk. Nylonzacsiba téve hűtőben pihentetjük kb 1 órát. Lisztezett deszkán 3mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, felét lyukasra, felét telire. Rövid ideig sütjük 160 fokon. Ha kihűlt megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk.
A főtt tojás sárgáját jó apróra el kell morzsolni..
A sütőporral elvegyített lisztet cukorral, margarinnal és a tejföllel összedolgozzuk. 15 egyforma darabra osztjuk, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben a meggye...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Nehéz1.A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze. 2.A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze. 3.A tojásos keverékhez adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk,majd a hozzávalókkal összedolgozzuk 1 órát pihentetjük a tésztát.Lisztezett nyújtódeszkán kb. 1.5 cm vastagra nyújtjuk ezután korongokat szaggatunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaó kivételével két tálba osztjuk a hozzávalókat - vagyis egy tálba 25 dkg liszt, 10-10 dkg vaj és cukor és 1 tojás kerül. 2. Az egyikbe beletesszük a kakaót is. 3...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes