1 db egész konyhakész csirke
2 db kisebb fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
kevés olaj
só, bors, pirospaprika, majoránna
Elkészítés: Az egész csirkét a mellénél kezdve kettévágom (éles késsel vagy ollóval), megmosom, alaposan lesózom minden oldalát, és félreteszem. Elkészítem a fűszerkeveréket: 1 evőkanál pirospaprikát elkeverek 1 evőkanál majoránnával és 1 teáskanálnyi borssal. Használhatunk majoránna helyett rozmaringot is, vagy mindkettőt, én most csak majoránnával készítettem, mert a barátnőm nem nagyon szereti a rozmaringot. Ha ezzel is megvagyok, következik a töltelék: apróra vágom a lilahagymát, durvára a friss petrezselymet, és hozzáadom az átpréselt fokhagymát.
A csirkét először alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, majd a mellénél a bőre alá nyúlunk, és a combjáig kitágítjuk a bőrt, ami alá betöltjük a tölteléket. Betesszük egy tepsibe, sütőpapírra helyezzük, és kevés olajat spriccelünk a tetejére. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Köretnek rizibizit, krumplipürét vagy krokettet ajánlok.
Egy kisebb tálban keverd ki a hozzávalókat (a só és a bors kivételével), majd alaposan pácold át vele a húst, úgy 30 percig. Ha kivetted, sózd és borsozd ízlés szerint. Grillezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítom és négyfelé vágom. Megsózom. A rizst váltott vízben többször átmosom és lecsöpögtetem. Tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenek. A maradék olajon hirtelen,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és kisütjük. Elkészítjük a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból és összeturmixoljuk. A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes