1 db egész konyhakész csirke
2 db kisebb fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
kevés olaj
só, bors, pirospaprika, majoránna
Elkészítés: Az egész csirkét a mellénél kezdve kettévágom (éles késsel vagy ollóval), megmosom, alaposan lesózom minden oldalát, és félreteszem. Elkészítem a fűszerkeveréket: 1 evőkanál pirospaprikát elkeverek 1 evőkanál majoránnával és 1 teáskanálnyi borssal. Használhatunk majoránna helyett rozmaringot is, vagy mindkettőt, én most csak majoránnával készítettem, mert a barátnőm nem nagyon szereti a rozmaringot. Ha ezzel is megvagyok, következik a töltelék: apróra vágom a lilahagymát, durvára a friss petrezselymet, és hozzáadom az átpréselt fokhagymát.
A csirkét először alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, majd a mellénél a bőre alá nyúlunk, és a combjáig kitágítjuk a bőrt, ami alá betöltjük a tölteléket. Betesszük egy tepsibe, sütőpapírra helyezzük, és kevés olajat spriccelünk a tetejére. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Köretnek rizibizit, krumplipürét vagy krokettet ajánlok.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A csípős paprikát négy szeletbe vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet füstölt tarját,mozzarella sajtot, 1-1 szelet c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű