Marokkói fűszerkeverék:
római kömény
fahéj
paprika
gyömbér
koriander
szegfűszeg
cayennebors
sáfrányos szeklice
- 8 db felső csirkecomb
- 2 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhalyma
- 2 db kápiapaprika
- darabolt mandula
- sütőzacskó
Vág juk fel csíkokra a hagymát, kápiapaprikát és fokhagymát. Dobjuk bele sütőzacskóba a fűszerekkel és olivaolajjal együtt a húst majd jól rázzuk össze.
Tegyük egy tepsibe a sütőzacskót és szurkáljuk ki villával. Hagyjuk fél óráig 180 fokon sülni.Utána vegyük ki a zacskóból az összetevőket és tegyük a tepsibe lepirulni
A hagymát felaprítjuk, és az olívaolajban kicsit megpirítjuk. Közben a répákat megpucoljuk, és vékony darabokra vágjuk vagy reszeljük. Ez pont annyi idő, míg megpirul a ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát egy nagy fazék sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit kihűlt vékonyan meghámozzuk és finomra törjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 2. A morzsához egy nagy serpenyőben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel ez az étel vegetáriánus módon is elkészíthető, csak annyit kell tenni, hogy a darált húst elhagyni, 0,5 kiló tarhonyával helyettesíteni, így összesen 1 kg házi tarhonya kell...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű