Marokkói fűszerkeverék:
római kömény
fahéj
paprika
gyömbér
koriander
szegfűszeg
cayennebors
sáfrányos szeklice
- 8 db felső csirkecomb
- 2 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhalyma
- 2 db kápiapaprika
- darabolt mandula
- sütőzacskó
Vág juk fel csíkokra a hagymát, kápiapaprikát és fokhagymát. Dobjuk bele sütőzacskóba a fűszerekkel és olivaolajjal együtt a húst majd jól rázzuk össze.
Tegyük egy tepsibe a sütőzacskót és szurkáljuk ki villával. Hagyjuk fél óráig 180 fokon sülni.Utána vegyük ki a zacskóból az összetevőket és tegyük a tepsibe lepirulni
csirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesKezdjük a szalonnával. Egy sütőpapírral fedett tepsire fektetjük őket és 200 fokon megpirítjuk őket pár perc alatt. Ne legyenek teljesen ropogósak, olyan félig sültnek kellene le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverem a zabpelyhet, lisztet, sót, sütőport és a zsiradékot, majd hozzáadom a tejet. Vajjal vagy házi zsírral kikenem az üveg sütiformát (alacsony, kerek kb. 22-24 cm átmérő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű