Tésztához:
300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin
Krémhez:
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)
Előkészítés
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A mézes kekszet a tasakjában klopfolóval apróra törjük.
A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk.
Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Elkészítés
A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük.
A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.
A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Teteje diszitése izlés szerint. :)
Készithetjük Laktóz és glutén mentesen is !
A képen látható Laktózmentesen készült!
A keverőtálba tesszük a tojást és a cukrot, robotgéppel jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a margarint, a tejet. Miután szép egyneművé kevertük, a kipapíroz...
Elkészítési idő:A tejet felforraljuk, megsózzuk, beletesszük a Ramát. Amikor felolvadt beleszórjuk a lisztet, és állandóan keverjük 1-2 percig. Akkor jó, ha elvált az edény falától. A tűzről lehúz...
Elkészítési idő: 20 perc1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...
Elkészítési idő: