60 dkg liszt
15 dkg kristàlycukor
egy csipet só
10 dkg margarin (szobahőmérsékletü )
fél dl olaj
2,5 dl tej
1 tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
negyed kocka friss élesztő
plusz 1 tojàs a kenéshez
Tölteléknek :egy üveg lecsepegtetett kimagozott meggybefőtt,
(amihez hozzákavartam egy evőkanál saját készítésü mandarin dzsemmet( a meggyszemeket egy éles késsel kissé összeaprítottam,de ez elhagyható)
Az élesztőt felfuttattam a tejben kevés cukorral,majd összegyúrtam a többi hozzávalóval.
Langyos helyen duplájára kelesztettem.
Nem túl vékonyra kinyújtottam,majd háromszög alakúra vágtam a tésztát.
A háromszögeket a szélesebb részükön ellapítottam,ide tettem egy kiskanál tölteléket,majd felcsavartam.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem őket,majd langyos helyen hagytam pihenni kb fél órát.
Megkentem a kifliket egy tojássárgájával amit egy kevéske tejjel elkevertem,majd 180 fokon ( én légkeveréssel csináltam) addig sütöttem amíg szépen meg nem pirultak.
Porcukorral meghintve tálaltam.
A vaj kivételével összegyúrom az alapanyagokat, amikor kezd összeállni, akkor adom hozzá kis részletekben a vajat is. Sima, ruganyos, viszonylag lágy tésztát kell kapni. Letakarva,...
Elkészítési idő: 2,5 órafolyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. H...
Elkészítési idő: 2 óra1. Az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam....
Elkészítési idő: