8 db burgonya (félig megfőzött)
50 dkg darált pulykahús (vagy más hús)
2 dl főzőtejszín
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
150 g tejföl
A krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk.
Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt. Bazsalikommal megszórjuk.
A tetejére a maradék krumpliszeleteket rátesszük, alufóliával lefedjük, és egy órát sütjük (180-200 fokon).
Kivesszük és levesszük róla az alufóliát. Tejfölt teszünk a tetejére, és visszatesszük negyed órára, kész is.
sütési hőfok: 190°C
A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk). A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára. A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törjük össze krumpl...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA cigánypecsenye elkészítéséhez először kikeverjük a pácot: egy tálba öntjük az olajat, beletesszük az áttört fokhagyma felét, hozzáadjuk a fűszerpaprika felét, majd megsózzuk, meg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA lapockát csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük. A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a z...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS: A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat bekenjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral. Ezután az egyik oldalukon egyenletesen el...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű