30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kk. cukor
50 dkg liszt
12 dkg zsír/vaj
3 ek. tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás
pici pirospaprika
Dörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 percenként hajtogasd négyszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejes tojással.
Az utsó hajtogatás után nyújtsd 3 cm vastagra. Szaggasd ki közepes nagyságú szaggatóval. Rakosgasd be a tepsibe, és hagyd kelni egy fél órát.
Ha kész, kend meg paprikás tojással, és közepesen meleg sütőben süsd készre.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágj...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű