30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kk. cukor
50 dkg liszt
12 dkg zsír/vaj
3 ek. tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás
pici pirospaprika
Dörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 percenként hajtogasd négyszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejes tojással.
Az utsó hajtogatás után nyújtsd 3 cm vastagra. Szaggasd ki közepes nagyságú szaggatóval. Rakosgasd be a tepsibe, és hagyd kelni egy fél órát.
Ha kész, kend meg paprikás tojással, és közepesen meleg sütőben süsd készre.
Előkészítés: A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, csipet cukrot szórtam rá és félretettem. Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, túrót, reszelt sajtot és elke...
Elkészítési idő:A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi alkotórészt.Jól összegyúrjuk,majd lisztezett nyujtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk.Kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk,m...
Elkészítési idő: 40 perckelt stb kelt stb
Elkészítési idő: