30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kk. cukor
50 dkg liszt
12 dkg zsír/vaj
3 ek. tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás
pici pirospaprika
Dörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 percenként hajtogasd négyszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejes tojással.
Az utsó hajtogatás után nyújtsd 3 cm vastagra. Szaggasd ki közepes nagyságú szaggatóval. Rakosgasd be a tepsibe, és hagyd kelni egy fél órát.
Ha kész, kend meg paprikás tojással, és közepesen meleg sütőben süsd készre.
Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Hagyjuk kicsit pihenni, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Pizzavágóval felvágjuk csíkokra. A pici virsliket becsomagoljuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük jól össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és a joghurtot. Ezt gyúrjuk jó simára. Pihentessük 20 percig. Belisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát, ke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszemorzsoljuk az élesztőt a liszttel, hozzákeverjük a sót a reszelt sajtot a margarint, a zsírt és a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük. U...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz