1 kg csirkeszárny
só, frissen őrölt bors
A csirkepáchoz:
2 e. k. sűrített paradicsom
1 e. k. méz
1 e. k. szójaszósz
1 e. k. Worchestershire- szósz
1 e. k. csilikrém
3 gerezd fokhagyma
1 e. k. olivaolaj
A burgonyához:
1 kg burgonya
olaj a sütéshez
2 e. k. BBQ fűszerkeverék
1 e. k. kukoricaliszt
1 e. k. búzaliszt
A csirkéhez a megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pác hozzávalóit, felével vékonyan kenjük meg a szárnyakat. Hagyjuk állni 1 órát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé a szárnyakat, alufóliával fedjük le, majd süssük 220 °C-os sütőben 40-45 percet. Vegyük le a fóliát, kenjük meg a szárnyakat a maradék páccal, növeljük a hőfokot 250 °C-ra, fólia nélkül pirítsük rá a pácot a húsra. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk nagyobb cikkekre, sós vízben főzzük elő majdnem teljesen puhára. Csepgtessük le teljesen, majd forgassuk meg a BBQ fűszerkeverék, a kukoricaliszt és a fehér liszt keverékében. Forró olajban süssük hirtelren ropogósra, azonnal tálaljuk a csirkeszárny mellé
Megpucoljuk, majd megmossuk és felkockázzuk a krumplit. Feltesszük főni sós vízben. Leszeleteljük a lila káposztát. Kevés olajon a porcukrot karamellizáljuk és rátesszük a káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk oregánóval és bazsalikommal mindkét oladalukat. A zsebbe helyezünk minden csirkemellnél két szelet mozza...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét darabokra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. Margarint hevítünk, és a lisztbe forgatott csirkét pirosra sütjük. A maradék zsiradékban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű