1 kg csirkeszárny
só, frissen őrölt bors
A csirkepáchoz:
2 e. k. sűrített paradicsom
1 e. k. méz
1 e. k. szójaszósz
1 e. k. Worchestershire- szósz
1 e. k. csilikrém
3 gerezd fokhagyma
1 e. k. olivaolaj
A burgonyához:
1 kg burgonya
olaj a sütéshez
2 e. k. BBQ fűszerkeverék
1 e. k. kukoricaliszt
1 e. k. búzaliszt
A csirkéhez a megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pác hozzávalóit, felével vékonyan kenjük meg a szárnyakat. Hagyjuk állni 1 órát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé a szárnyakat, alufóliával fedjük le, majd süssük 220 °C-os sütőben 40-45 percet. Vegyük le a fóliát, kenjük meg a szárnyakat a maradék páccal, növeljük a hőfokot 250 °C-ra, fólia nélkül pirítsük rá a pácot a húsra. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk nagyobb cikkekre, sós vízben főzzük elő majdnem teljesen puhára. Csepgtessük le teljesen, majd forgassuk meg a BBQ fűszerkeverék, a kukoricaliszt és a fehér liszt keverékében. Forró olajban süssük hirtelren ropogósra, azonnal tálaljuk a csirkeszárny mellé
A csirkét feldaraboljuk. A szárnyak közé beszorítjuk a májat és a zúzát. A májat hegyes villával szurkáljuk meg, akkor sütés közben nem fröcsköl a zsírban. A csirkét megsózzuk és l...
Elkészítési idő:A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény. Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
Elkészítési idő:Az olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózom, majd lefedem. A levét időnként pó...
Elkészítési idő: 60 perc