1 kg csirkeszárny
só, frissen őrölt bors
A csirkepáchoz:
2 e. k. sűrített paradicsom
1 e. k. méz
1 e. k. szójaszósz
1 e. k. Worchestershire- szósz
1 e. k. csilikrém
3 gerezd fokhagyma
1 e. k. olivaolaj
A burgonyához:
1 kg burgonya
olaj a sütéshez
2 e. k. BBQ fűszerkeverék
1 e. k. kukoricaliszt
1 e. k. búzaliszt
A csirkéhez a megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pác hozzávalóit, felével vékonyan kenjük meg a szárnyakat. Hagyjuk állni 1 órát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé a szárnyakat, alufóliával fedjük le, majd süssük 220 °C-os sütőben 40-45 percet. Vegyük le a fóliát, kenjük meg a szárnyakat a maradék páccal, növeljük a hőfokot 250 °C-ra, fólia nélkül pirítsük rá a pácot a húsra. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk nagyobb cikkekre, sós vízben főzzük elő majdnem teljesen puhára. Csepgtessük le teljesen, majd forgassuk meg a BBQ fűszerkeverék, a kukoricaliszt és a fehér liszt keverékében. Forró olajban süssük hirtelren ropogósra, azonnal tálaljuk a csirkeszárny mellé
A csirkemellet megsózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Serpenyőben kb. fél liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, dobjuk rá a reszelt fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával. 1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁllítsd a sütőt 200 C fokra. Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot. Forgasd a pácba a csirke darabokat. Törd apróra a a kukoricapelyhet. Szedd le a húsról a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű