4 szelet szálkamentes hal (filé) pl busa, v tengeri hal
só,bors,rozmaring, majoránna (vagy hal fűszerkeverék)
vaj
póréhagyma
olaj
A halat befűszerezzük, majd a kiolajozott tepsire rakjuk. Minden szelet tetejére hagymát(pórékarika), és vajszeleteket teszünk,majd megsütjük.
Ez egy finn halrecept, nagyon finom, általában rizzsel tálalom.
Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA harcsafilét 4-5 cm-es vékony csíkokra vágjuk, sózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a sörtésztát: lisztet, tojást, sört, csipetnyi sót palacsintatészta sűrűségűre...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vörös- és a fokhagymát aprítsd fel, és szórd a bográcsba. Tedd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát, és öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt. A lazacot szórd meg a fűszerekkel: a sóval, borssal, kakukkfűvel. A póréhagymát karikázd fel, szórd a tálba, és fektesd rá a lazacszeleteket. A zöldségkock...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes