Hozzávalók:
2 doboz (500 gr. netto) vörösbabkonzerv
1 doboz (280 gr betto) csemegekukorica konzerv
1 pritamin6kápia parrika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
sűrített paradicsom (1 doboz ~ 100 gr)
chilliszósz (chillipor)
só, bors
1 zöld csípős paprika
A vesebabot lemossuk, lecsepegtetjük.
A kukoricát leszűrjük, levét megtartjuk.
A pritamin paprikát kicsumázzuk. vékony csíkokra vágjuk.
Olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük a kukorica levével és 1dl vízzel, lblekeverjük a paradicsompürét, ízlés szerint sót, borsot, chilliszószt/chilliport. Jól összeforraljuk. Hűlni hagyjuk.
Beletesszük a babot, kukoricát, csíkokra vágott paprikát. Összekeverjük.
Tálba tesszük, a teteje díszíthető zöld csípős paprika karikákkal.
NagyÁgi: Na ez az eredeti. Aztán ezt lehet variálni ízlés szerint. Én általában a paprika csíkokat és belefőzöm a szószba az elején, de csináltam már paprika nélkül is.
KisÁgi meg szokott bele csípőspaprikát is belefőzni, hogy ha csípősebbet szeretne :)
A tányérokhoz a sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 2 vagy 4 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon kb. 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát keverőtálba öntjük. Elkészítjuk a majonézt. A tojássárgákhoz adjuk a mustárt, és vékonyan csorgatva, robotgéppel belekeverjük az olajat. Belekeverjük a tejfölt. Ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű