4 bögre liszt
– 2 evőkanál cukor
– 1 kávéskanál só
– fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
– fél bögre tej
– 4 tojás
1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.
2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat.
3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie.
4. A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit.
5. Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni :-)
6. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.
Sós vízben kifőzöm a spagettit.Felaprítom a hagymákat.Kockákra vagy csíkokra vágom a többi zöldséget.Mély serpenyőben vagy wokban,olajon megpirítom a hagymát hozzá adom a többi zöl...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA tejben az élesztőt szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Mikor felfut az élesztő a többi alapanyaghoz szép lassan kézzel belekeverem és dagasztom. Duplájár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A 2 kanál olívaolajat megmelegíteni, hozzáadni az apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük, míg a zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes