Családireceptkönyv.hu

Bögrés csörögefánk dédmamától


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 bögre liszt
– 2 evőkanál cukor
– 1 kávéskanál só
– fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
– fél bögre tej
– 4 tojás

Elkészítés:


1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.
2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat.
3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie.
4. A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit.
5. Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni :-)
6. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ági
Makaróni Hollandiából
Makaróni Hollandiából

Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát majd mint a pörkölt alaphoz, 10 percig pörköljük, amint üveges lesz hozzáadjuk a marhahúst valamint az összes felsorolt fűszert, illetve a fe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Briós
Briós

A langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és félretettem 20 percre. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót és a vaníliás cukrot, apróra kockáztam a szoba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SZILVASGOMBOC
SZILVASGOMBOC

A szilvat megmosom,kimagozom A krumplit megfozom es krumpli torovel osszetorom Hozza adom a tojast,sot,olajat es lisztet amennyit felvesz....ne legyen kemeny a massza Egy kanaln...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk