Családireceptkönyv.hu

Tíz perces bögrés pillefánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Trükkök, tippek, praktikák:


. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Kakaós kuglóf
Kakaós kuglóf

Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Mákos és diós kalács/Mamica
Mákos és diós kalács/Mamica

1./ Az élesztőt 2 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatom. 2./ Az átszitált liszthez hozzáadom a sót, a maradék cukrot. 3./ A felfuttatott élesztőt beleöntöm a lisztbe, majd h...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
KAKAÓS CSIGA
KAKAÓS CSIGA

A tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra. A pu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóra
Mézeskalács (diétás, cukkinis)
Mézeskalács (diétás, cukkinis)

Sütő bekapcsolása 180°C-ra. 1.Cukkini összeturmixolása egy kis tejjel. 2. Liszt összekeverése a fűszerrel és a szódabikarbónával. 3. Az egész összekeverése, majd szaggatása. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk