Családireceptkönyv.hu

PIZZA 2. (magyaros)


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a tésztához:
• 300 ml víz
• 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 500 g liszt (B55 és B80 felesben)
• 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
• 1 teáskanál cukor
• 1 teáskanál só
a paradicsomszószhoz:
2 doboz egész, hámozott paradicsom levével
1 vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 citrom reszelt héja
½ teáskanál só
ha szükséges kevés nádcukor
frissen őrölt bors


Elkészítés:


A fenti hozzávalókból 10 perc alatt szép sima tésztát dagasztunk. Lehet géppel, de én kézzel csináltam. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük, majd belehelyezzük a tepsibe.

A szószhoz olívaolajon átsütöm a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadom a hagymát és együtt, kíméletesen dinsztelem.
Hozzáadom a dobozos paradicsomot (apróra lehet vágni) és a többi fűszert és csendes lángon, fedő nélkül legalább 40 percig főzöm.

A kész alappal megkenjük a tésztát, ezután rátesszük a feltétet. Most bacon- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat, cikkekre vágott paradicsomot és sok-sok reszelt sajtot kapott. De gazdagíthatjuk pirított gombával, kukoricával, ananászkarikával is. Ízlés és kívánság szerint.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csodálatosan ropogósra sül az otthoni sütőben
Ez a mennyiség négy felnőttnek is elegendő lehet.

PIZZA 2. (magyaros)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott kalács
Rakott kalács

A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszthez adjuk a sót, a cukrot. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a vanília eszenciát és miután kissé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Tápéi krumplis lepény
Tápéi krumplis lepény

A lepény alja hagyományos módon készült kelt tészta, amelyet kb. 35-40 dkg lisztből, 1 tojássárgából, 2 dkg élesztőből készítünk, kevés cukorral, kanálnyi margarinnal vagy zsírra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hartai pünkösdi kalács
Hartai pünkösdi kalács

1. Az élesztőt egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben, kb. 10 perc alatt. 2. Ezalatt kimérjük a többi hozzávalót egy tálba. Ezután a többi hozzávalóval együtt l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Levendulás-áfonyás kalács
Levendulás-áfonyás kalács

Verd fel az egész tojásokat egy csipet sóval. Add a tojásokhoz az összes többi alapanyagot, és keverd addig a masszát, amíg egynemű, csomómentes tésztává válik. A tésztát öntsd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk