menu

Családireceptkönyv.hu

PIZZA 2. (magyaros)


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a tésztához:
• 300 ml víz
• 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 500 g liszt (B55 és B80 felesben)
• 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
• 1 teáskanál cukor
• 1 teáskanál só
a paradicsomszószhoz:
2 doboz egész, hámozott paradicsom levével
1 vöröshagyma finomra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 citrom reszelt héja
½ teáskanál só
ha szükséges kevés nádcukor
frissen őrölt bors


Elkészítés:


A fenti hozzávalókból 10 perc alatt szép sima tésztát dagasztunk. Lehet géppel, de én kézzel csináltam. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük, majd belehelyezzük a tepsibe.

A szószhoz olívaolajon átsütöm a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadom a hagymát és együtt, kíméletesen dinsztelem.
Hozzáadom a dobozos paradicsomot (apróra lehet vágni) és a többi fűszert és csendes lángon, fedő nélkül legalább 40 percig főzöm.

A kész alappal megkenjük a tésztát, ezután rátesszük a feltétet. Most bacon- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat, cikkekre vágott paradicsomot és sok-sok reszelt sajtot kapott. De gazdagíthatjuk pirított gombával, kukoricával, ananászkarikával is. Ízlés és kívánság szerint.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csodálatosan ropogósra sül az otthoni sütőben
Ez a mennyiség négy felnőttnek is elegendő lehet.

PIZZA 2. (magyaros)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karamellás csiga
Karamellás csiga

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a cukrokkal és egy kevés karamell öntettel meglocsolni. Bejgliszerűen feltekerni és darabokra vágni, muffin sütő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Fahéjas fonott kalács
Fahéjas fonott kalács

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sütőtökös foszlós kalács
Sütőtökös foszlós kalács

Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót és a cukrot, a tojásokat,bele reszeljük a citrom héját, sütőtököt...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Szeremlei Borsos kalács
Szeremlei Borsos kalács

1/2 liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Lass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk