(28 cm-es tortaformához)
• 1,5 kg édes alma
• 1-2 citrom leve
• 20 dkg kókuszreszelék
• 2 marék mazsola
• 6 ek lenmagliszt/ kókuszliszt/ mandulaliszt
• 2 ek méz/nyírfacukor (ízlés szerint)
• 3 púpozott ek útifű maghéj
• fahéj
Paleo almás pite elkészítése
1. Az almákat fele-fele arányban kisebbre és nagyobbra reszeljük.
2. Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, a lenmaglisztet (vagy kókuszlisztet/mandulalisztet), a kókuszreszeléket, ízlés szerint édesítjük nyírfacukorral (ha belefér az étrendedbe, akkor mézzel), végül belekeverjük az útifűmaghéjat is.
3. A kapcsos tortaforma alját vastag folpackkal vagy egy zacskóval béleljük, mint amikor a tortaformánkat sütőpapírral béleljük, a tortakarikát nem szükséges bélelni, nem fog beleragadni az almás pite
4. Az almás pite tésztáját a formába simítjuk, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és szépen lehessen szeletelni.
5. Kókuszreszelékkel megszórva és mézzel tálaljuk :)
Tippek az útifű maghéj használatához
Az útifű maghéj megadott mennyisége változhat. Ha nedvdúsabb az alma, akkor többre lesz szükséged 3 evőkanálnál. Az útifű maghéj használatát is ki kell tapasztalni, de bizton állíthatom, hogy sokkal egyszerűbb, mint a zselatin mennyiségét eltalálni!
Az édesburgonyákat megmossuk,villával beszurkáljuk,alufóliába csomagoljuk és sütőben addig sütjük,míg meg nem puhul. Addig elkészítjük a tölteléket darált húsból és a zöldségekből...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk az epret. Karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk az epret és a vaníliát. Felöntjük a vízzel és takaréklángon főzzük kb 10 percig. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTojásokat kis tálba feltöröm, majd nagyobb keverő tálba öntöm, hozzá adom a cukrot, sót, Vanillincukort, és kézi habverővel, jól elkeverem, majd hozzá öntöm a lisztet, és kevergete...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűHelyezd a sajtot és a fokhagymaport egy mikrózható tálba, és keverd össze. Tedd mikróba egy-másfél percre, hogy a sajt megolvadjon. Egyenként keverd bele a tojássárgákat. Sima gal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű