Családireceptkönyv.hu

Paleó almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(28 cm-es tortaformához)
• 1,5 kg édes alma
• 1-2 citrom leve
• 20 dkg kókuszreszelék
• 2 marék mazsola
• 6 ek lenmagliszt/ kókuszliszt/ mandulaliszt
• 2 ek méz/nyírfacukor (ízlés szerint)
• 3 púpozott ek útifű maghéj
• fahéj

Elkészítés:


Paleo almás pite elkészítése
1. Az almákat fele-fele arányban kisebbre és nagyobbra reszeljük.
2. Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, a lenmaglisztet (vagy kókuszlisztet/mandulalisztet), a kókuszreszeléket, ízlés szerint édesítjük nyírfacukorral (ha belefér az étrendedbe, akkor mézzel), végül belekeverjük az útifűmaghéjat is.
3. A kapcsos tortaforma alját vastag folpackkal vagy egy zacskóval béleljük, mint amikor a tortaformánkat sütőpapírral béleljük, a tortakarikát nem szükséges bélelni, nem fog beleragadni az almás pite
4. Az almás pite tésztáját a formába simítjuk, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és szépen lehessen szeletelni.
5. Kókuszreszelékkel megszórva és mézzel tálaljuk :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Tippek az útifű maghéj használatához

Az útifű maghéj megadott mennyisége változhat. Ha nedvdúsabb az alma, akkor többre lesz szükséged 3 evőkanálnál. Az útifű maghéj használatát is ki kell tapasztalni, de bizton állíthatom, hogy sokkal egyszerűbb, mint a zselatin mennyiségét eltalálni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olivabogyós fetakrém
Olivabogyós fetakrém

Az olajbogyókat feldaraboljuk. A fetát a tejföllel elkeverjük,majd a masszáhiz hozzáadjuk a borsot és az olivabogyókat,és jól összekeverjük(ha hígabbra szeretnénk mehet bele több...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-mascarponés jégkrémtekercs
Epres-mascarponés jégkrémtekercs

A mascarponét a felvert tejszínnel, a cukorral és a vaníliával kikeverjük. Az eper felét összeturmixoljuk, vagy alaposan szétnyomkodjuk, és belekeverjük, vághatunk bele darabokat...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferenc
LASAGNE BOLOGNESE
LASAGNE BOLOGNESE

1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. 2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompü...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk