100 g liszt
100 g zabpehelyliszt vagy aprítógépben finomra őrölt zabpehely
50 g kókuszreszelék
1 tk. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
50 g étcsokoládé
150 g érett banán (két kisebb banán)
120 g nádcukor
2 tojás
100 g natúr joghurt
fél dl olaj
1. A lisztet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokoládét összekeverjük egy nagyobb tálban (száraz hozzávalók).
2. A banánt, a cukrot, a tojásokat, a natúr joghurtot és az olajat botmixerrel összedolgozzuk (nedves hozzávalók).
3. A száraz hozzávalókat összekeverjük a nedves hozzávalókkal.
4. A püspökkenyérformát – amennyiben nem szilikonanyagú vagy teflonbevonatú – kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a kész tésztát.
5. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50-60 percig: tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Ha már nagyon pirulna a teteje sütés közben, lazán dobjunk rá egy alufóliát.
A tepsit kizsírozzuk, majd lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beleteszünk 3 ek cukrot, az olajat és a vizet, alaposan kikeverjük őket. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni a tojásokat, a cukrokkal, bele az olajat, joghurtot, a reszelt citromhéjat, majd hozzá a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe önteni,tetejére kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a porcukorral, a margarinnal, kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tojások felvert habját. Töltelék: 25 dkg darált diót, 15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat langyosra olvasztjuk. 2. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. 3. A hagyományos palacsintához hasonlóan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes