100 g liszt
100 g zabpehelyliszt vagy aprítógépben finomra őrölt zabpehely
50 g kókuszreszelék
1 tk. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
50 g étcsokoládé
150 g érett banán (két kisebb banán)
120 g nádcukor
2 tojás
100 g natúr joghurt
fél dl olaj
1. A lisztet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokoládét összekeverjük egy nagyobb tálban (száraz hozzávalók).
2. A banánt, a cukrot, a tojásokat, a natúr joghurtot és az olajat botmixerrel összedolgozzuk (nedves hozzávalók).
3. A száraz hozzávalókat összekeverjük a nedves hozzávalókkal.
4. A püspökkenyérformát – amennyiben nem szilikonanyagú vagy teflonbevonatú – kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a kész tésztát.
5. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50-60 percig: tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Ha már nagyon pirulna a teteje sütés közben, lazán dobjunk rá egy alufóliát.
A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lap alapanyagait egy kis liszt segítségével könnye gyúrhatóvá, majd késszé gyúrjuk. Ezután 2 lapot sütünk belőle. A piskóta tésztát elkészítjük, a végén a 4 tojásból felvert habo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1 konzerv (400 g) kókusztej 1,5 avokádó 1 teáskanál citromlé 1/3 bögre barnarizs- vagy sima rizsszirup A kókusztejet tedd mélyhűtőbe egy éjszakára. A meghámozott, darabokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, fejtett meggyet szórunk jócskán a tetejére és megsütjük. Lehet más gyümölccsel is, de akkor kevesebb cukor kell, mert ez édes tészta, és a sav...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű