100 g liszt
100 g zabpehelyliszt vagy aprítógépben finomra őrölt zabpehely
50 g kókuszreszelék
1 tk. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
50 g étcsokoládé
150 g érett banán (két kisebb banán)
120 g nádcukor
2 tojás
100 g natúr joghurt
fél dl olaj
1. A lisztet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokoládét összekeverjük egy nagyobb tálban (száraz hozzávalók).
2. A banánt, a cukrot, a tojásokat, a natúr joghurtot és az olajat botmixerrel összedolgozzuk (nedves hozzávalók).
3. A száraz hozzávalókat összekeverjük a nedves hozzávalókkal.
4. A püspökkenyérformát – amennyiben nem szilikonanyagú vagy teflonbevonatú – kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a kész tésztát.
5. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50-60 percig: tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Ha már nagyon pirulna a teteje sütés közben, lazán dobjunk rá egy alufóliát.
Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütő...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A vaj felével vastagon kikenem a tepsit. 2. A lisztet összeszitálom a porcukorral, belekeverem a sütőport, a csipet sót, és az egyveleg felét a tepsibe szórom egye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom. Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót. Sima tésztát gyúrok belőle. Nem kell keleszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszet, porcukrot összekeverem, majd annyi kakaót adok hozzá, hogy a tej hozzáadása után sötét színű legyen. Ezután adok hozzá 2-3 kávéskanál rumaromát, majd végezetül annyi tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű