menu

Családireceptkönyv.hu

Duplán almás torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: fél citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, késhegynyi őrölt fahéj
15 dkg porcukor, 25 dkg finomliszt, 15 dkg Rama Vajas íz
Töltelék: 2 dl hideg víz, 5 dkg mazsola, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1,3 kg zamatos alma
Teteje: fél csomag Dr. Oetker Vanillincukor, fél citrom leve,
70 dkg zamatos alma

Elkészítés:


A tésztához a lisztet a porcukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal összeforgatjuk. A Rama Vajassal elmorzsoljuk, majd a tojássárgával összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény, jól kezelhető tészta lesz belőle. Egy 30 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Rama Vajassal kikenünk és tésztával kibélelünk. Az összes almát meghámozzuk, kicsumázzuk. A töltelékhez való mennyiséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy lábasba rakjuk. Cukorral ízesítjük, a fahéjjal fűszerezzük, a mazsolával gazdagítjuk. Kevergetve kb. 10 perc alatt jó puhára főzzük. A pudingport 2 dl hideg vízben simára keverjük, az almára öntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük. Jó sűrű, de azért kenhető massza lesz belőle, amit a tésztán elsimítunk. A maradék hámozott almát vékony szeletekre vágjuk és a torta tetejét szépen kirakjuk vele. Citromlével meglocsoljuk, vaníliás cukorral meghintjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 35 percig sütjük. Csak azután szeleteljük fel, ha kihűlt.
Kb. 10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a tetejére vékony lapocskákra vágott mandulát is szórhatunk.

Duplán almás torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk-Olaj nelkul sutve
Fánk-Olaj nelkul sutve

A száraz hozzávalókat külön keverjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot és így keverjük össze jó alaposan. Áfonyát vagy más, tetszés szerint választ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors almás pite
Gyors almás pite

A pitéhez az almákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük lábosba, szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a citromlevet, kevés mézet és kezdjük főzni. Amikor az alma kezd üv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Búvár túrós
Búvár túrós

A tésztához a cukrot a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a csipet sóval kikeverjük. Hozzáadjuk a kefírt és az étolajat is. A lisztbe szitáljuk a holland kakaóport, majd a szódabik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas keksz (Sóbors)
Vajas keksz (Sóbors)

A vajat tegyük egy tálba, elektromos habverővel verjük habosra. Forgassuk hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, alaposan keverjük össze. A végén a vaníliakivonatot és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk