Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Duplán almás torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: fél citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, késhegynyi őrölt fahéj
15 dkg porcukor, 25 dkg finomliszt, 15 dkg Rama Vajas íz
Töltelék: 2 dl hideg víz, 5 dkg mazsola, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1,3 kg zamatos alma
Teteje: fél csomag Dr. Oetker Vanillincukor, fél citrom leve,
70 dkg zamatos alma

Elkészítés:


A tésztához a lisztet a porcukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal összeforgatjuk. A Rama Vajassal elmorzsoljuk, majd a tojássárgával összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény, jól kezelhető tészta lesz belőle. Egy 30 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Rama Vajassal kikenünk és tésztával kibélelünk. Az összes almát meghámozzuk, kicsumázzuk. A töltelékhez való mennyiséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy lábasba rakjuk. Cukorral ízesítjük, a fahéjjal fűszerezzük, a mazsolával gazdagítjuk. Kevergetve kb. 10 perc alatt jó puhára főzzük. A pudingport 2 dl hideg vízben simára keverjük, az almára öntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük. Jó sűrű, de azért kenhető massza lesz belőle, amit a tésztán elsimítunk. A maradék hámozott almát vékony szeletekre vágjuk és a torta tetejét szépen kirakjuk vele. Citromlével meglocsoljuk, vaníliás cukorral meghintjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 35 percig sütjük. Csak azután szeleteljük fel, ha kihűlt.
Kb. 10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a tetejére vékony lapocskákra vágott mandulát is szórhatunk.

Duplán almás torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Almás Pite (HAGYOMÁNYOS)
Almás Pite (HAGYOMÁNYOS)

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval. Kettőbe vesszük és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Almát lereszeljük, kinyomkodjuk. Tepsit kivajazzuk és morzsázzuk. Tészta...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Mogyoróvajas amerikai csokis keksz
Mogyoróvajas amerikai csokis keksz

A vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a tojást, a sütőporos lisztet és a tejet. Ezeket jól elkeverjük, majd a darabokra z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Tejfölös, túrós csoda süti
Tejfölös, túrós csoda süti

A tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is. A tésztához a lisztben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Hólabda pudingos mézes krémes recept
Hólabda pudingos mézes krémes recept

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk