Hozzávalók
100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj
Így készül
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A tojáslikőr krémhez: A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel. A zselatint felmelegítjük. A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót passzírozzuk át szitán. 2. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 3. A puha Rámát habosítsuk fel a cukorral. 4. Ez utóbbihoz az egész tojást keverjük hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA máz kivételével az összetört muffint és a többi hozzávalókat gyúrd össze. A gyümölcsből ne rakd bele az összeset. A gyümölcsöt úgy adagold hozzá, hogy a megfelelő állagot kapd. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A töltelék többi hozzávalóját összedolgozzuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű