Családireceptkönyv.hu

Diétás Túró torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ahéjas graham keksz (ha csak sima kekeszed van, az sem baj, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat),
fél csésze olvasztott vaj,
450 gramm krémtúró,
400 ml sűrített tej,
fél teáskanál vanília kivonat,
2 teáskanál citromlé, vagy egy egész citrom leve,
2 citrom reszelt héja.

Elkészítés:


12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy picit világosabb színű lesz majd. Add hozzá a felolvasztott vajat, majd ezt a masszát jó alaposan simítsd el a tortaformádban.

A tejet a túróval, a vaníliával, a citrom levével és héjával alaposan keverd el, majd ezt a sűrű szószt egyengesd szépen el a tortaformába tett kekszed tetejére. Ha ezzel készen vagy, akkor tedd hűtőbe a tortát, a legjobb állag eléréséhez akár egy napig is bent hagyhatod. Tálalhatod citrommal vagy erdei, bogyós gyümölcsökkel, ez mindenképpen egy egészséges és nagyon ízletes túrótorta lesz. :)

Diétás Túró torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Karamel bajadera
Karamel bajadera

1. Šecer u prahu izmutiti sa 2 jajeta pa kuvati na pari . Dodati lešnik karamele i 1/2 margarina i sve zajedno kuvati još par minuta na pari. Skinuti s ringle i dodati k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

A hozzávalókat gyúrjuk össze, sodorjunk belőle kis rudakat, majd süssük. a megsült vaníliás porcukorba forgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

A tejet felmelegítjük. A tojás kivételével mindent egy tálba öntünk, és jól összekeverjük, majd a tojások sárgáját is beletesszük, azzal is összekeverjük. A fehérjét egy külön tálb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás gombóc nudlival
Szilvás gombóc nudlival

A burgonyákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, viszont hagyjuk teljesen kihűlni az áttört burgonyát, csak ezután adjuk hozzá a búzadarát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk