Hozzávalók:
- 36 db oreo keksz
- 6 ek vaj
- 25 dkg krémsajt (mascarpone)
- ¼ bögre cukor (2 dl bögrét használjunk)
- 2 ek hideg tej
- 2,5 dl habtejszín
- 1 cs instant csokoládé puding (főzés nélkül)
- tej a pudinghoz
- csokoládé darabkák
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 10×15 cm-es formát, majd tegyük félre. Egy zárható zacskóba tegyük bele a kekszeket, majd sodrófával törjük össze apróra. Olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá a kekszhez. A kekszes keveréket öntsük a tálba, majd simítsuk el. Tegyük mélyhűtőbe kb 5 percre.
Egy közepes edénybe öntsük a sajtkrémet és keverjük habosra. Adjuk hozzá a két kanál tejet és a cukrot. Majd keverjük hozzá a felvert tejszínhab felét. Tegyük hűtőbe, majd rétegezzük a kekszre.
Keverjük ki a csokoládé pudingot a tejjel, majd rétegezzük a kekszre. Utána jöhet a felvert tejszínhab másik fele. Végül szórjuk meg csokoládéval
-a rizst szüröbe tesszük megmossuk,lecsegtettjük -3 dl forró vizben csipetnyi sóval az edényt lefedve feltesszük föni -a tejet a cukorral+vaniliás cukor+ kókuszreszelék felforral...
Elkészítési idő: 30A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat....
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hű...
Elkészítési idő: