menu

Családireceptkönyv.hu

Csábító kavart meggyes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
pár csepp vanília aroma
40 dkg magvalt meggy (befőtt)

Elkészítés:


A tojásokat, a cukrot és a vajat egy tálba tesszük, jól kikeverjük. A sütőport a liszthez adjuk és hozzákeverjük, majd lassanként beleöntjük a tejet is. Csomómentesre keverjük a tésztát és hozzáadjuk a vanília aromát. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, kicsit meg is nyomkodhatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. 200 fokos sütőben 10 percen át sütjük, majd 160 fokon sütjük további 15 percen át. Vaníliás porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

Csábító kavart meggyes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízes kókuszos szelet
Grízes kókuszos szelet

A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Bécsi örvény
Bécsi örvény

A keksz hozzávalóit összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk. Örvény szerűen rányomjuk habzsákból a tésztát. Én most nagyobbakra csináltam. Picit melegítsük át a kezünkkel, mert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Omlós sajtos perec
Omlós sajtos perec

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagolva pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer  Évi kedvenc(omlós tészta)
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Linzer Évi kedvenc(omlós tészta)

A klasszikus recept szerint liszt :zsiradék porcukor = 4:2:1 1. A hagyományos módszer szerint a vaníliarudat felhasítjuk, és késheggyel kikapargatjuk a belsejéből a finom pépet...

Elkészítési idő: 1 óra+ 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk