A tésztához
200 g liszt
120 g vaj
50 g cukor
2 tojássárgája
1/2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál tejföl
A töltelékhez
500 g túró
150 g cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás + 2 tojásfehérje
1 evőkanál búzadara
mazsola
Hozzávalók 26 cm-es piteformához
A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.
A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.
Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
elkészítés A psikótához 1.A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. 2.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. 3.A sárgáját a cukorral habosr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesanál kókuszreszelék Elkészítés 45 perc Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojássárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzertésztát kicsit lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formájú korongokat szúrunk belőle. A korongok felébe gyűszűvel (vagy valami kisebb körfogatú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes