5 db tojásfehérje
70 g porcukor
pici só
35 g olvadt teavaj
70 g finomliszt
1 db citrom reszelt héja (kezeletlen)
50 g mandula (héj nélkül félbe vágva)
200 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, áfonya, kandírozott narancshéj, arany mazsola)
Máz*
A sütőt bekapcsoltam 175 fokra, egy szilikon sütőformát kikentem a vajas papírral és behintettem liszttel.
A gyümölcsök előkészítésével folytattam.
Puha, szaftosabb fajtákat választottam, amiket nem kellett beáztatni.
Úgy szeretjük ha nagyobb darabokra hagyom benne a gyümölcsöt,
ezért a sárgabarackot csak 9 darabba vágtam.
Az arany mazsola viszont olyan nagy volt, hogy azt elfeleztem.
A kandírozott narancshéjat készen vettem (én az idén nem jutottam kezeletlen narancshoz,
amiből sajátot készíthettem volna).
A citromhéjat lereszeltem, a fehér héj nélküli mandulát ketté vágtam.
A gyümölcsöket összekevertem a liszttel, félretettem.
A vajat megolvasztottam és langyosra visszahűtöttem.
A tojásfehérjéket közepes keménységű habbá vertem, majd hozzáadtam a pici sót és a több porcukrot.
Együtt már teljesen felvertem, majd hozzácsorgattam a vajat (nehogy meleg legyen!).
Fakanállal, óvatosan beleforgattam a lisztes aszalt gyümölcsöket és a sütőformába kanalaztam.
175 fok 20 perc alatt sült meg, sütőpapírral letakarva.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük a tűzre, és amíg felforr előkészítjük a hozzávalókat. A kuszkuszt, kókuszpelyhet, apróra vágott aszalt gyümölcsöt egy tálba rakjuk. Ha felforrt a tej, belekever...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű