5 db tojásfehérje
70 g porcukor
pici só
35 g olvadt teavaj
70 g finomliszt
1 db citrom reszelt héja (kezeletlen)
50 g mandula (héj nélkül félbe vágva)
200 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, áfonya, kandírozott narancshéj, arany mazsola)
Máz*
A sütőt bekapcsoltam 175 fokra, egy szilikon sütőformát kikentem a vajas papírral és behintettem liszttel.
A gyümölcsök előkészítésével folytattam.
Puha, szaftosabb fajtákat választottam, amiket nem kellett beáztatni.
Úgy szeretjük ha nagyobb darabokra hagyom benne a gyümölcsöt,
ezért a sárgabarackot csak 9 darabba vágtam.
Az arany mazsola viszont olyan nagy volt, hogy azt elfeleztem.
A kandírozott narancshéjat készen vettem (én az idén nem jutottam kezeletlen narancshoz,
amiből sajátot készíthettem volna).
A citromhéjat lereszeltem, a fehér héj nélküli mandulát ketté vágtam.
A gyümölcsöket összekevertem a liszttel, félretettem.
A vajat megolvasztottam és langyosra visszahűtöttem.
A tojásfehérjéket közepes keménységű habbá vertem, majd hozzáadtam a pici sót és a több porcukrot.
Együtt már teljesen felvertem, majd hozzácsorgattam a vajat (nehogy meleg legyen!).
Fakanállal, óvatosan beleforgattam a lisztes aszalt gyümölcsöket és a sütőformába kanalaztam.
175 fok 20 perc alatt sült meg, sütőpapírral letakarva.
Zsírozott, lisztezett tepsiben kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval négyszögekre, vagy cakkos szélű szaggatóval karikákra vágjuk. Előmelegített sütőben halványsárgára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn a házi baracklekváromból töltöttem bel jól össze is csíptem őket, mégis kifolyt pici belőlük. Ami nem rontott rajta, sőt nekem jobban is ízlett. De lehet sütésálló lekvárt tenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe, megszórjuk a cukorral, majd öntünk rá negyed bögre langyos tejet, és felfuttatjuk. 2. Ezután a tészta többi hozzávalójával együtt kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű