1 üveg meggybefőtt (kb. 700 g)
1 zöld alma
1 fahéj
10-12 db szegfűszeg
kevés só
5 evőkanál cukor
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej
Egy nagy lábosba beleöntöm a meggybefőttet a levével együtt és 2 üveg vizet. Bele a só, a fahéj, a szegfűszeg, cukor. Elkezdem főzni és amikor majdnem kész belekockázom az almát.
Amikor puha az alma, kikeverem csomómentesre a pudingport a tejjel és beleöntöm a fazékba.
Folyamatosan keverem, nehogy csomós legyen, vagy odakapjon.
Kb. 5-10 perc és kész.
Más gyümit is tehetünk bele, pl. körte, barack, de nekem így szeretik.
Ja és lehet bele reszelt citromhéjat is tenni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megtisztítom, megmosom, pár szemet a szebbek közül félreteszek a díszítéshez. A gyümölcs negyedrészét porcukorral ízlés szerint beszórom, és hűtőszekrénybe teszem. A marad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű