Hozzávalók:
-600 g karfiol főzve, leturmixolva
-200 g zsírtalanított kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-2 tojás
-édesítő ízlés szerint
(esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
-szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
-diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen paleo panírmorzsa)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180 fokon előmelegítve kb 30 percet.
Daráld le apróra a kókuszreszeléket és öntsd bele egy nagy keverőtálba. Majd add hozzá a többi hozzávalót is (a durvára darált magot ha lehet előtte pirítsd meg kicsit serpenyőben,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük. A krém elkészítése:...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTÉSZTA A GYÜMÖLCSÖKET MEGSZÓRTAM ZSEMLEMORZSÁVAL ÖSSZEKEVERTEM HOGY A NEDVESSÉGET FELVEGYE A TOJÁSOKAT A CUKORRAL ÉS A SÜTŐPORRAL JÓ HABOSRA FELVERTEM HOZZÁ KEVERTEM A TÖBBI HOZZ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tetejét megszórjuk gyümölccsel. Én meggyel szoktam csinálni, de bármilyen gyümölccsel lehet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű