Hozzávalók:
-600 g karfiol főzve, leturmixolva
-200 g zsírtalanított kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-2 tojás
-édesítő ízlés szerint
(esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
-szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
-diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen paleo panírmorzsa)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180 fokon előmelegítve kb 30 percet.
A tojássárgaját a cukorral habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét kemény habbá vaerjük. Először összeforgatjuk a tojássárgás masszát a lisztes keverékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, porcukrot, margarint, tejet, vaníliacukrot, és a rumot összekeverjük, majd két felé osztjuk aminek az egyik felébe beletesszük a kakaót. Így kapunk egy világos és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát alaposan megmosod, majd pl. nokedli szaggatón lereszeled. Eszedbe ne jusson megpucolni! Egyrészt időpocsékolás, másrészt sokkal finomabb az íze, ha héjastól sül meg. Bőség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a...
Elkészítési idő: kb.2 óra Nehézség: Közepes