Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Light paleo szilvás gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
-600 g karfiol főzve, leturmixolva
-200 g zsírtalanított kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-2 tojás
-édesítő ízlés szerint
(esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
-szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
-diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen paleo panírmorzsa)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180 fokon előmelegítve kb 30 percet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
DIÓS-KRÉMES SZELET
DIÓS-KRÉMES SZELET

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarackos mákosguba felfújt
Sárgabarackos mákosguba felfújt

A tepsit/sütőformát kivajazzuk, kiflit felvágjuk. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk. Sárgáját elkeverjük a cukorral, pudingporral, lekvárral és a tej 3/4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
TEJBEGRÍZ PUDING
TEJBEGRÍZ PUDING

Tegyük fel forrni a tejet Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel )...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk és forrásban lévő enyhén sós vízben pár perc alatt kifőzzük. 2. Pirított zsemlemorzsába vagy darált dióba forgatjuk. 3. Cukro...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk