Hozzávalók:
-600 g karfiol főzve, leturmixolva
-200 g zsírtalanított kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-2 tojás
-édesítő ízlés szerint
(esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
-szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
-diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen paleo panírmorzsa)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180 fokon előmelegítve kb 30 percet.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tepsit/sütőformát kivajazzuk, kiflit felvágjuk. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk. Sárgáját elkeverjük a cukorral, pudingporral, lekvárral és a tej 3/4...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTegyük fel forrni a tejet Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel )...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk és forrásban lévő enyhén sós vízben pár perc alatt kifőzzük. 2. Pirított zsemlemorzsába vagy darált dióba forgatjuk. 3. Cukro...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű