Hozzávalók:
-600 g karfiol főzve, leturmixolva
-200 g zsírtalanított kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-2 tojás
-édesítő ízlés szerint
(esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
-szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
-diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen paleo panírmorzsa)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180 fokon előmelegítve kb 30 percet.
A kakaóport, a cukrot, a lisztet és a sót tálba teszem, hozzáadom a zsírt, és elmorzsolom. Folyamatos gyúrás közben hozzáadom a tojást is. A bort és az ecetet elkeverem egy kis tá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. Összekeverjük a száraz, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókat, és végül a két anyagot is összekeverjük. 2. A muffin sütőbe teszünk egy keveset a masszából, majd eloszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 15 dekagramm cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az 1 evőkanál olajat, lisztet, kakaót, sütőport és a tejet, ezután kivajazott f...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A tésztát géppel begyúrjuk, majd folpackkal becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap két lapot nyújtunk, és az egyik lapot tepsibe tesszük, majd megböködjük villá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes