1kg sertés szív,1kg sertés máj,1kg tüdő,3 kanál zsír,babérlevél,fokhagyma,80dkg vöröshagyma,2-2 zöldpaprika és paradicsom,3 ek. házi lecsó,ízlés szerint só,őrölt kömény,bors,rozmaring,majoránna,nagy fej fokhagyma
A szívet kockára vágva előfőzzük sós,babérleveles vízben,mikor megfőtt, kockára vágjuk a tüdőt és májat.A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk,beletesszük a belszerveket,a fűszereket rászórjuk,rátesszük a kockára vágott paradicsomot és paprikát (pirospaprika is mehet bele). Feltesszük saját levében főni-sülni.Ha kell,pici vízzel pótoljuk de csak ha muszáj. Puhára pároljuk,zsírjára lesütjük. Kenyérrel vagy pityókával tálaljuk!
Tésztát kifőzöm,leszűröm. Addig a csíkozott bacont olajon kissé megsütöm. A tésztát összekeverem a túróval, tejföllel, fűszerekkel és a fele sült baconnal. Tálaláskor a tetejére...
Elkészítési idő:A tököt kettévágjuk, a közepét kiszedjük, majd feltesszük 10 percre főzni, épp hogy csak kicsit megpuhuljon. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd a tököt beletesszük. A meghámozott, fe...
Elkészítési idő:A hagymát megtisztítjuk, félfőre azaz félkarikákra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megforrósított olajon 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félidőben megsózzuk – ez segít, hogy a...
Elkészítési idő: 1 óra