Egy 40 dekás löncshús konzerv egy 140 grammos paradicsom konzerv 1 jó fej vörös hagyma 2 pupos evő kanál cukor 1 csipet só 1 csipet őrölt bors 2 csipet őrölt kömény 3 csipet majoranna 2 jó gerezd fokhagyma 1 deci ét olaj oregánó gazdagon
A konzervet apróra fel kockázom, az olajon halványra karamelizálom a cukrot kicsit hagyom hülni rá aprítom a hagymát és a fokhagymát lassú tüzön üvegesre párolom közben hozzá teszem a fűszereket azokat is közé párolom mikor jó üveges hozzá öntöm a löncs hust és a paradicsom konzervet és fél deci vizzel össze rottyantom még némi oregánóval ízlés szerint !!!
Spagettivel tálalom !
Elkészítés A lisztből és a vajból, tojássárgájával, tejföllel és csipetnyi sóval, gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk. Kilapítva fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz erdélyi rakott káposzta alapjához a savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát,és a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk a sa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szokásos módon nokedlit készítünk,kifőzzük, leszűrjük,majd a kész nokedlit három részre osztjuk el. Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon,vagy olajon megfonnyasztjuk,meghi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a cukkinit nagyobb kockára vágom, egy jénai tálba teszem, meglocsolom olívaolajjal és a sonkaszeleteket a tetejére pakolom. A tejszínt elkeverem a sajttal, a kari...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes