Forraljunk fel 3 liter vizet, majd hagyjuk kihűlni. Max. 38 fokos legyen, hogy ne pusztuljanak el az élesztőgombák. Oldjunk fel benne 10 evőkanál cukrot, és 10 gramm szárított élesztőt. Vigyázat, a folyadék mennyisége szinte kétszeresére fog nőni, ezért mindenképp egy 3 literesnél nagyobb edényt használjunk!
Miután beletettük az élesztőt a felmelegített vízbe, hagyjuk 6-10 órán keresztül állni, időközönként kavargassuk meg. Ha reggel fogunk neki elkészíteni az élesztős oldatot, akkor este, amikor már nincs olyan meleg odakint, akár alkalmazhatjuk is.
Öntsünk egy vödörbe 7 liter vizet, majd adjuk hozzá a 3 liter élesztős oldatot, és öntözzük meg az uborka, és paradicsom töveket. Bármelyik zöldségre alkalmazhatjuk, hiszen nagyon jó hatása van.
Milyen gyakran használjuk?
Az uborka esetében 12 naponta, a paradicsom és a többi zöldségek esetében 15 naponta ismételjük meg a műveletet. Mielőtt az élesztős levet használnánk, öntözzük meg alaposan tiszta vízzel a növényeinket.
Az élesztős lé elősegíti a termés és a levél fejlődését, és megakadályozza a gombásodás kialakulását. Az élesztőgombák megakadályozzák más kártékony gombák megtelepedését. A hatás 3-4 nap múlva érzékelhető lesz, a növény levelei szép, élénkzöld színűek lesznek, és sokkal jobban fog fejlődni, a termése is szebb lesz.
FONTOS! Ezt a módszert mindenképp naplemente után alkalmazzuk, semmiképp se tűző napon.
A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesElőször az uborkasalátát kell elkészíteni. Ehhez az uborkákat kis kockákra vagdossuk és félretesszük egy tálba. Hozzáadjuk a kovászos uborka mellett megsavanyodott kis fokhagymager...
Elkészítési idő: 30-45 perc Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítom, és feloldom benne a cukrot, felfuttatom benne az élesztőt. Robotgéppel, vagy jó erős karokkal hozzákeverem a lisztet, és a sót, majd addig dagasztom, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű