Hozzávalók:1 tojás,20 dkg liszt,2 dkg margarin,125 ml tej, 1.5 e.kan. méz, 20 dkg porcukor, 1/2 cs.sütőpor
Krém:10 dkg kókuszreszelék, 4 dl tej, 4 evőkan. liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg Rama
Tetejére:kókuszreszelék és kakaópor
A tészta öntözéséhez szirup:1 ek. kakaópor, 1 ek. cukor, és 1 dl forró víz
A tésztához a margarint a tojással és a cukorral habosra keverjük,a mézet a tejet hozzáadjuk,ezután a sütőporral elkeverjük és átszitáljuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük, majd leöntjük a sziruppal,amit előzőleg kissé összeforraltunk.
A margarint egy csipet sóval felhabosítjuk, és elkeverjük. A krémünkhöz a tejet felforraljuk tehetünk bele cukrot,majd felöntjük vele a liszttel elkevert kókuszt,és ujból felfőzzük.
Megjegyzés: A cukor helyett ha vaniliás cukrot teszünk bele sokkal zamatosabb lesz az íze,ebbe az esetlen 2cs van. cukorra van szükség!
A krémet elsimitjük a tésztánkon, kókusszal meghintjük esetleg kakaóporral szépítjük!
Vajazott tepsiben, előmelegített sütőben megsütni, ha kihűlt, kettévágni, baracklevárral tölteni. (Nagy gáztepsibe való adag!)
Elkészítési idő:A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...
Elkészítési idő:Máz: 5 e.k cukor, 1 e.k kakaó, 2 k. víz, ezt felfőzzük, és ha kihűlt 10 dkg vajat keverünk bele. Korongokra kenjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra