2 tojas feherje
1/2 pohar cukor + 2 ek porcukor
140-150 gr kokuszreszelek
10 dkg keseru csokolade (de lehet tejes is vagy feher)
vanilia es rum izles szerint
A 2 tojas feherjet a 1/2 pohar cukorral kemeny habba verjuk.
Hozzaadjuk a 2 ek porcukrot es a kokuszreszeleket, de nem egyszerre, hanem 3 adagra osztva. Minden adag reszelek utan finoman elkeverjuk a spatulaval. Vizes kezzel kis golyokat formalunk belole es sutopapirra teve 170c megsutjuk. Addig sutjuk mig aranszinu lesz. Mikor kivesszuk a sutobol, meg puha lesz a suti de ha kihul akkor szilardabb lesz. A csokoladet megolvasztjuk, mikroban vagy goz felett es egyenkent belemartogatjuk a sutik aljat. Fejjel lefele racsra vagy sutopappirra helyezzuk, mig a csoki megszilardul rajta.Kb 20-25 db lesz ebbol az adagbol, attol fug mekkora golyokat formalunk. Ha szeretnenk szep formasra csinalni oket, akkor nyomozsakba is lehet tenni csillagformaju csovel a vegen. Viszont ebben az esetben kevesebb kokuszreszeleket kell tenni a tojasfeherjebe, maskepp nem tudjuk kinyomni a zsakbol. Fedeles dobozba teve sokaig friss marad.
Egy tálba beleöntjük az olajat, cukrot, tejet, vanília aromát, és beleütjük a 4 tojást. Kézi habverő segítségével jól elkeverjük. Híg masszát kapunk. A vaníliás részhez kimérjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA kókuszzsírt kimérem egy jénai edénybe, és vízgőz fölött megolvasztom. Addig a 2 egész tojást felhabosítom a porcukorral, majd hozzákeverem a kakaóport is. Ezután a langyosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű