25 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A töltelékhez
20 dkg szilvalekvár
A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
30 percre hűtőbe téve pihentetjük.
Lisztezett munkalapon fél cm-re nyújtjuk a tésztát, majd linzerszaggató formával kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, de nagyon vigyázzunk, mert hamar megsül.
Várjuk meg míg kihűl, mert melegen könnyen törik. Ezután megkenjük lekvárral, és összeillesztjük a süteményünk alját és tetejét.
Porcukorral meghintjük.
A kekszet apró darabokra törjük, és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaót és a lisztet állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint és újra forraljuk. R...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ajándékba kapott kovászt műanyag tálba öntjük, csak fakanállal kavarjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk, befedni TILOS, hűtőbe tenni TILOS. 1. nap: adjunk hozzá 2,5 dl kristályc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrótáblán jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és egyik részhez 3 szelet csokoládét, vagy kakaóport gyúrunk. A tésztákat külön- külön félujjnyi vastagra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű