25 dkg finomliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A töltelékhez
20 dkg szilvalekvár
A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
30 percre hűtőbe téve pihentetjük.
Lisztezett munkalapon fél cm-re nyújtjuk a tésztát, majd linzerszaggató formával kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, de nagyon vigyázzunk, mert hamar megsül.
Várjuk meg míg kihűl, mert melegen könnyen törik. Ezután megkenjük lekvárral, és összeillesztjük a süteményünk alját és tetejét.
Porcukorral meghintjük.
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAdagokat nem írok, mert az annak függvénye, mennyit szeretnénk készíteni. Először az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, porcukrot és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát 3 r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű