menu

Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


.1 egész máj,tüdő,nyelv,és zsíradék,(mi a bélről le szedett zsírt és az úgy nevezet hálót használjuk fel) 1 kg rizs,só,bors,majoránna,őrölt kömény,

Elkészítés:


1 kg rizst meg főzök,hideg vizel többször le öblitem.és le csepegtetem.a májat,tüdőt és a zsiradékot meg főzöm,majd húsdarálón le darálóm.még melegen külön külön össze keverem óvatosan a rizzsel.majoránnával,őrölt köménnyel,sóval,borssal,és az alaposan meg tisztított és mosott bélbe töltöm.nagy lábasban vizet forralok,és ki főzöm a hurkát.hideg vízbe szedem onnan egy táblára téve hagyom teljesen ki hűlni.Ha használni akarjuk, tegyük lábasba egy pár kanál vízzel és gyors tűzön pirítsuk meg szép ropogósra de ügyeljünk reá, hogy a megfordításkor ki ne fakadjon, mert akkor nem lehet szépen felvágni.”

Trükkök, tippek, praktikák:


X

Májas hurka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A hagymát felaprítjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk hozzáadjukm a paprikát és a fokhagymátmeg a köményt. Felöntjük vízzel és 30perc alatt puhára párolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rakott krumpli 2.
Rakott krumpli 2.

A tojást és a tejszínt összekeverjük, majd elkezdjük egymásra pakolni a hozzávalókat. Krumpli, sonka, sajt, krumpli, sonka, sajt, bacon, petrezselyem, krumpli, reszelt sajt és a ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Magyaros quiche
Magyaros quiche

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percre hűtőbe tesszük. Hűtés után kinyújtjuk és piteformába tesszük. A tészta széleit hagyjuk hosszabbra, majd az alját szurkáljuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - Hortobágyi húsos
Palacsinta - Hortobágyi húsos

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk