menu

Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


.1 egész máj,tüdő,nyelv,és zsíradék,(mi a bélről le szedett zsírt és az úgy nevezet hálót használjuk fel) 1 kg rizs,só,bors,majoránna,őrölt kömény,

Elkészítés:


1 kg rizst meg főzök,hideg vizel többször le öblitem.és le csepegtetem.a májat,tüdőt és a zsiradékot meg főzöm,majd húsdarálón le darálóm.még melegen külön külön össze keverem óvatosan a rizzsel.majoránnával,őrölt köménnyel,sóval,borssal,és az alaposan meg tisztított és mosott bélbe töltöm.nagy lábasban vizet forralok,és ki főzöm a hurkát.hideg vízbe szedem onnan egy táblára téve hagyom teljesen ki hűlni.Ha használni akarjuk, tegyük lábasba egy pár kanál vízzel és gyors tűzön pirítsuk meg szép ropogósra de ügyeljünk reá, hogy a megfordításkor ki ne fakadjon, mert akkor nem lehet szépen felvágni.”

Trükkök, tippek, praktikák:


X

Májas hurka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes túrógombóc sütőben (diétás)
Zabpelyhes túrógombóc sütőben (diétás)

Mindent összekeverek, hűtőben állni hagyom (legalább 30 perc) Egy nagy doboz tejfölt kikeverek 2 tojásfehérjével, plusz még 2 egész tojással és ráöntöm a gombócokra, előmelegítet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zöldség curry
Zöldség curry

A zöldségeket aprítsuk fel ízléses vékony csíkokra (julienne), majd kevés olajon pirítsuk le az egészet. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a levétől lecsöpögtetett babot és bambuszrügy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Noémi
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött krumpli
Töltött krumpli

A burgonyát meghámozom és a közepét kifúrom (olyan alakzat jön ki belőle, mint egy rugó). Amit kiszedtem belőle azt félreteszem és később olajban megsütöm. Töltelék: A főtt t...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk