menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos pity puty recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tepsire
A tepsi kikenéshez
5 g vaj
30 g zsemlemorzsa
Az alaphoz
8 db kifli
A tejes részhez
1 L 2,8%-os tej
1 db citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt vanília
A tojássárgás részhez
5 db tojássárgája
120 g kristálycukor
A rétegezéshez
300 g meggy (magozott)
125 g mák (darált)
A fehérjehabhoz
5 db tojásfehérje
120 g kristálycukor

Elkészítés:


Egy 30x24 cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórunk zsemlemorzsával, majd félretesszük.
5 g vaj, 30 g zsemlemorzsa
A kifliket felkarikázzuk.
8 db kifli
A tejet feltesszük főni a citromhéjjal, és a vaníliával.
1 L 2,8%-os tej, 1 db citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt vanília
Míg a tej felforr, gyorsan habosra keverjük a tojássárgákat a kristálycukorral.
5 db tojássárgája, 120 g kristálycMikor a tej felforrt, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros tojássárgáját

Az így kapott tejes-vaníliás levet a kiflikre öntjük. Jól átforgatjuk az egészet, és hagyjuk állni pár percet, hogy a kiflik teljesen felszívják a tejet.
Miután a kifli felitta a tejet, a kiflik felét egyenletesen elterítjük az előkészített 30 X 24 cm-es tepsiben.
Egyenletesen rászórjuk a magozott meggyet, és a darált mákot.
300 g meggy (magozott), 125 g mák (darált)Rátesszük a beáztatott kiflik második felét, és betesszük 170 C-ra előmelegített sütőbe 20 percre.
Mikor már a sütési idő vége közeledik, a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a cukorral.
5 db tojásfehérje, 120 g kristálycukor
A sütőből kivesszük az alsó részt, és rászedjük a tojáshabot, majd egyenletesen elterítjük rajta.

190C-on 20 percre visszatesszük a habbal együtt a sütőbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Kihűlés után szeleteljük az elkészült mákos pity putyot. Mindenki imádni fogja! :)

Mákos pity puty recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Nosztalgia krémes
Nosztalgia krémes

1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. 2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. 3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-diós varázs
Csokis-diós varázs

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

A tehéntúróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és a lisztet. Vízes kézzel gombócokat formálunk és forró sós vízbe főzzük, kb. 5 percig. A morzsát kevés zsíron megpirítjuk, eng...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajadera – Sütés nélküli finomság
Bajadera – Sütés nélküli finomság

A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Mindkét ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk