Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hamis túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
porcukor

Elkészítés:


A töltelék elkészítése:

A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.



A tészta elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

Hamis túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pöffeteg keksz
Pöffeteg keksz

A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőport össze kell keverni. Majd bele kell morzsolni a hide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Churros fánk
Churros fánk

A tejet a vajjal és a cukorral lassú lángon fölforralom egy lábasban. Beleteszem a lisztet és összekeverem. Morzsás lesz, fényesre keverni a lángról levéve.5 percig hűljön. A to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos rudacska
Sajtos rudacska

Az alapanyagokat nyújtható tésztává összedolgozom. Én géppel csinálom. Ne ijedjetek meg eleinte úgy tűnik mintha nem akarna összeállni, morzsás állagú a tészta, de aztán szépen ös...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Tejbegríz
Avatar Nóra Kedvelnék
Tejbegríz

Tetszőleges mennyiségű tejbe annyi búzadarát ( grízt ) teszek,hogy amikor a fakanállal a lábas szélére felhúzom akkor látszódjék a gríz. Majd lassú tűzön folyamatos keverés mellett...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk