1 csomag 6 lapos ostyalap
a krémhez:
• 20 dkg vaj
• 8-10 dkg porcukor
• 30 dkg étcsokoládé
• 1 dl tejszín
• csipet só
a tetejére:
• 10 dkg mogyoró vagy mandula
A mogyorót száraz serpenyőben, folyamatosan rázogatva pár perc alatt megpirítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd konyharuhára öntve és azt ráhajtva összedörzsöljük, és a lehető legtöbb héjat eltávolítjuk róla. Az ily módon előkészített mogyorót nagyobb darabokra aprítjuk.
A krém hozzávalóit vízgőz fölött összeolvasztjuk. Kihűtjük, majd habverővel felhabosítjuk.
Az ostyalapokat egyenként megkenjük a krémmel, majd a felső lap tetejét megszórjuk
a pirított mogyoróval is.
Száraz, hűvös helyen, becsomagolva tároljuk. Legjobb, ha kekszes dobozban vagy üvegben tartjuk, hogy az ostyalap ne puhuljon meg.
Egy serpenyőben olvassz fel három evőkanál kristálycukrot, majd add hozzá a lecsepegtetett meggyet. Kicsit forgasd össze, öntsd fel kevés meggylével, és ízlés szerint cherry brandy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, sóval habosra verem. Addig verem, amíg az ujjamat beledugva nem cseppen le a kezemről. Ezt követően kanalanként hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet elmorzsoljuk a margarinnal, porcukorral, majd beledolgozzuk a tojás sárgáját, csipet sót, rumot, és ha szükséges, tejföllel gyúrjuk össze. Én kb 1,5 ek tejfölt tettem hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű