30 dkg liszt, 15 dkg vaj eldörzsölni --1dkg élesztő, kis cukor, pár kanál tej(langyos) futattni,kis só 1 tojás sárga= összegyurni -kelleszteni nem kell . Pozsonyi Patkó receptje.32 db kifli lesz . ebből a tésztából csinálom a beiglit is / ha több kell 2x veszem az adagot,---gesztenye püré 1csomag=25dkg.--1 tojás sárgáját 9 dkg cukorral 2 kanál gesztenyepürével//a 25 dkg-ból elvenni//1 dc liter tejjel sürüre főzük, langyosra hülve hozzáadjuk a maradék gesztenyétés 6 dkg vajat---kihülésig keverjük .
négy gombocot csinálj--nyujtsd ki kerekre--és vágd félbe--félbe mig 8 db nem lesz utána töltés és gurigasd --a végén marad a kis farka---jó munkát
Az aszalt áfonyát 10 – 15 percre vízbe áztatjuk. Elkeverjük a rizslisztet, a kakaó- és karobport (de használhatunk csak 90 g kakaóport is, karobpor nélkül) és a vaníliát. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a tejföllel, a túróval, a tojással, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert rizslisztet. A sütőpapírral bélelt sütőtálba önt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük. A tésztához kettéválasztjuk a tojás...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA lisztet a sóval, tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral, 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzá adjuk és tésztát dagasztunk. Ez a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes