1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
1 csipet só
2 tojás sárgája (de el is hagyható)
1 kicsi citrom felének a leve
stevia csepp ízlés szerint
vanília őrlemény, vagy kikapart mag
bio citromhéj
mazsola ízlés szerint
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem a citromlét és a többi hozzávalót is a mazsola kivételével
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom. Kóstolom, és szükség szerint még édesítem, vagy teszek hozzá citromot, vagy vaníliát. (Igazság az, hogy melegen nem olyan finom m int mikor lehűl.) majd beleöntöm a mazsolát is és a szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul. Villával összetöröm, hogy túrósabb állaga legyen
A lisztet belemérem a dagasztó edény üstjébe, hozzá teszem a sót, cukrot, reszelt citromhéjat, belemorzsolom az élesztőt összekeverem. Hozzáadom az olvasztott vajat, tejet, jól kid...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. 25x30 cm-es tepsiben szép magas lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFakanállal jól kidolgozzuk, aztán lábassal letakarva 35-40 percig pihentetjük, míg jól megkel. Ekkor lisztes deszkán hüvelykujj-vastagságúra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 18 cm-es formát, az oldalán 2,5 cm-re érjen fel a tészta. Készíthetjük mini tortaformákban is. Én ezeket a Gasztroshopban v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű