menu

Családireceptkönyv.hu

Szalontüdő zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertésszív, sertésnyelv, sertéstüdő
2-3 nagy vöröshagyma
fokhagyma
babérlevél

egész feketebors
pirospaprika
liszt
citrom
kristálycukor
mustár
tejföl
zsemlegombóc
2 szikkadt zsemle
15 dkg liszt2 tojás
víz
1 cs petrezselyem
3 ek olaj

őrölt fekete bors

Elkészítés:


A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát is. Kb 1,5-2 órát főzzük fedő alatt, majd amikor a szív és a tüdő és a nyelv megpuhult, kivesszük a főzőléből, kihűtjük, hörgőktől, inaktól megtisztítjuk és vékony metéltre vágjuk. Kevés olajon 1 ek cukrot világosra pirítunk, majd a 1 púpozott ek lisztet hozzáadva tovább kevergetjük vízzel vagy a főzőlével felöntve mártás sűrűségűre forraljuk. Ízesítjük sóval, mustárral, citromlével, tejföllel. Beleforgatjuk az összevágott belsőségeket és további 4-5 perc alatt jól összeforraljuk.
Zsemlegombóc
A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, tepsibe téve sütőben aranybarnára pirítjuk.Egy nagy tálba a lisztből, tojásból, vízből nokedli tésztát készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat és a finomra vágott petrezselymet. Negyed óráig pihentetjük, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Kb 10-12 perc alatt főnek készre.

Szalontüdő zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

Diómorzsa A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
 Francia tojás rántotta
Francia tojás rántotta

a hagymát a paprikát megpucoljuk és vékony darabokra vágjuk..a bacon szalonnát kockákra vágjuk és a serpenyőbe tesszük megpirítjuk majd hozzá tesszük a hagymát és a leszelt papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott tortilla
Rakott tortilla

húsos réteg Az apróra vágott hagymát,fokhagymát az olajon megfuttatjuk a fűszerekkel, majd a darált húst megpirítjuk rajta,sózzuk,borsozzuk. babos réteg A konzerv babot és kuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Elvira
Zöldséges pulykaragu, hajdinával
Zöldséges pulykaragu, hajdinával

A pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk