1 kg sertésszív, sertésnyelv, sertéstüdő
2-3 nagy vöröshagyma
fokhagyma
babérlevél
só
egész feketebors
pirospaprika
liszt
citrom
kristálycukor
mustár
tejföl
zsemlegombóc
2 szikkadt zsemle
15 dkg liszt2 tojás
víz
1 cs petrezselyem
3 ek olaj
só
őrölt fekete bors
A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát is. Kb 1,5-2 órát főzzük fedő alatt, majd amikor a szív és a tüdő és a nyelv megpuhult, kivesszük a főzőléből, kihűtjük, hörgőktől, inaktól megtisztítjuk és vékony metéltre vágjuk. Kevés olajon 1 ek cukrot világosra pirítunk, majd a 1 púpozott ek lisztet hozzáadva tovább kevergetjük vízzel vagy a főzőlével felöntve mártás sűrűségűre forraljuk. Ízesítjük sóval, mustárral, citromlével, tejföllel. Beleforgatjuk az összevágott belsőségeket és további 4-5 perc alatt jól összeforraljuk.
Zsemlegombóc
A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, tepsibe téve sütőben aranybarnára pirítjuk.Egy nagy tálba a lisztből, tojásból, vízből nokedli tésztát készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat és a finomra vágott petrezselymet. Negyed óráig pihentetjük, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Kb 10-12 perc alatt főnek készre.
A csirkemellet nagyon apró kockára vágjuk. Olajon megpirítjuk, picit megsózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, a levet leöntjük róla. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, bbq-t és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk. Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. R...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat. 🫒 Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű