40 dkg babapiskóta,25 dkg mascarpone,25 dkg tejszínhab2 tojássárgája,pár csésze fekete kávé,6 evőkanál cukor,2 csésze tej,2 dkg kakaópor,5 dkg étcsokoládé.
Először készítsük el a kávét, kb. annyit amennyivel a piskótákat be lehet áztatni. Ezután jöhet a mascarpone krém. Verjük fel a tojássárgáját cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét, míg krémes állagú keveréket nem kapunk.Ezután adhatjuk hozzá a külön tálban felvert tejszínhabot is. Finoman keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe. A kávét keverjük össze a tejjel, hogy kicsit könnyebb legyen. Áztassuk be a piskótákat, de vigyázzunk ne legyenek túláztatva, majd helyezzük őket egy sütőtálba. Ezután kenjünk rá egy adag mascarpone krémet.Majd szórjuk meg kevés kakaóval, és étcsoki reszelékkel.Most jöhet még egy adag beáztatott babapiskóta, és mascarpone krém.A végén ismét szórjuk le kakaóval és csokival, majd hagyjuk állni a hűtőben kb. 3 órán keresztül.Amikor jól lehűlt szeletelhetjük és tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat kis lángon óvatosan felolvasztjuk, majd beletördeljük az étcsokládét és azt is felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük gé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a joghurtot. A lisztben elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 fokon 20-25 perc sütés.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű