40 dkg babapiskóta,25 dkg mascarpone,25 dkg tejszínhab2 tojássárgája,pár csésze fekete kávé,6 evőkanál cukor,2 csésze tej,2 dkg kakaópor,5 dkg étcsokoládé.
Először készítsük el a kávét, kb. annyit amennyivel a piskótákat be lehet áztatni. Ezután jöhet a mascarpone krém. Verjük fel a tojássárgáját cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét, míg krémes állagú keveréket nem kapunk.Ezután adhatjuk hozzá a külön tálban felvert tejszínhabot is. Finoman keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe. A kávét keverjük össze a tejjel, hogy kicsit könnyebb legyen. Áztassuk be a piskótákat, de vigyázzunk ne legyenek túláztatva, majd helyezzük őket egy sütőtálba. Ezután kenjünk rá egy adag mascarpone krémet.Majd szórjuk meg kevés kakaóval, és étcsoki reszelékkel.Most jöhet még egy adag beáztatott babapiskóta, és mascarpone krém.A végén ismét szórjuk le kakaóval és csokival, majd hagyjuk állni a hűtőben kb. 3 órán keresztül.Amikor jól lehűlt szeletelhetjük és tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
A marcipánból golyókat formázunk. A kezünkkel kicsit kilapítjuk és belerakunk egy szem aszalt-szilvát. Vissza formáljuk golyóalakúra. Megmártjuk a felolvasztott csokoládédba. Enny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és xukorral (egy kis levet fog ereszteni, ami nagyon jól passzol a sütibe). A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük. A xukor-t ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal. Rendkívül finom krém lesz belőle. Ezután egy kisebb tálat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű