3/4 bögre liszt
1/2 bögre cukor
2 közepes alma reszelve
2 tojás
1 teáskanálnyi fahéj
1/2 csomag sütőpor
1/4 bögre olaj
1 csipet só
Egyáltalán nem lesz nehéz dolgod, csak keresd meg a kedvenc két és fél decis bögrédet, és már kezdődhet is a méricskélés. Egy alkalmas tálba mérd ki az összes hozzávalót, majd dolgozd őket homogén masszává. Ha ez megvan, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral - elég egy kisebb fajta, semmiképpen se nagy, lapos darabot válassz -, majd egyengesd el benne a masszát.
A tetejét díszítheted almacikkekkel vagy egész dióbéllel. Amikor a sütő elég meleg, told be a tepsit, és süsd aranybarnára a süteményed.
Az átszitált lisztet és a sót keverjük össze, majd öntsük hozzá a tejet, az olvasztott vajat, üssük bele a tojást, keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a vaníliát, a citromhéjat, -l...
Elkészítési idő: 40+20 perc Nehézség: KönnyűA keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután keverjük jó habosra, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor állandó keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekevertem és végül hozzáadtam a felkockázott almát is.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta összetevőit egy nagy tában simára keverjük, majd elosztjuk 12 kapszliban. Előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat. Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a joghurtos k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű