Hozzávalók: 1 darab püspökkenyérformához
- 470 g tejföl
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg babapiskóta
- 1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)
- 6 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, kiveszünk belőle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hűtőbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával.
2. A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.
3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.
A kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy deci langyos, cukrozott tejben elmorzsolom az élesztőt, majd lefedve, langyos helyen kovásznak kelesztem, míg fel nem jön magasra. Közben 2 tojást 5 dkg porcukorral, pici sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazzuk a formákat, megszórjuk kakaó porral. A cukrot összekeverjük a tojással. Vízgőz felett/vagy mikróban megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Amikor langyos hűlt, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet a cukorral összefőzzük, majd belekeverjük a vajat, a kakaót, a tejport és a puffasztott rizst. Alaposan összekeverjük, formába töltjük és hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű