50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1,5 dl étolaj picit langyosan
3 dkg élesztő
pici só
2 ek. cukor
25 dkg sütésálló lekvár (nekem vegyes)
pici olaj a kenéshez, porcukor
pici vaj,
A tejet picit langyosítom, az olaj se legyen hideg. A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, ha kell egy pici lisztet még szórok rá. Lefedve hagyom háromnegyed órát kelni. Deszkát jól kilisztezem, kinyújtom a tésztát és nagyobb téglalapokat vágok, mindegyikbe helyezek középre lekvárt. Feltekerem a végeit jól benyomkodva a tésztát, hogy ne folyjon ki a lekvár sütés közben, a tepsit jól kivajazom, ráhelyezem a buktákat szorosan egymáshoz. Tetejét olajjal vagy zsírral bekenem. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm. Tálaláskor porcukorral hintem. Nálunk a picik nem szeretik a porcukrot a sütiken.
https://www.facebook.com/Eloosra/videos/1437513826336594/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesLépés 1 Kenyérsütőgépben megkelesztjük a tésztát. Kicsit átgyúrjuk, majd 12 db. egyenlő részre vágjuk. Egyesével kinyújtjuk ovális lapokká, kb. 3 mm vastagra és a rövidebb oldalár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű