1 csomag leveles tészta
10 dkg sonkás felvágott
10 dkg sajt
2 szál újhagyma,
1 ek tejföl
15 paradicsomkarika
csipet só
frissen őrölt bors
oregánó
A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval szaggatjuk.
A sonkát csíkokra vágjuk, sajtot a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A hagymát karikára vágjuk. A sonkát, sajtot, hagymát összekeverjük és a tejföllel elkeverjük.
A sonkás-sajtos-hagymás-tejfölös masszából a tésztakorongnál valamivel kisebb golyót formálunk és a tésztára helyezzük. A paradicsomszeleteket a golyókra tesszük és egy kicsit lenyomjuk vele a golyókat. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval szórjuk
Forró sütőben megsütjük.
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta alapanyagokat összegyúrni, pihen, míg a töltelék elkészül. Utána kinyújtani, 3 egyenlő részre vágni, bele a töltelék, összehajtani és teflonba a két oldalát megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSokkal finomabb és sokkal olcsóbb! És nem utolsó sorban nagyon egyszerű elkészíteni! Először is egy közepes tepsire egy sütőpapirt helyezünk. Begyújtjuk a sütőt 180-200 fokra . G...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű