12 db csirkemell filé (szelet)
só ízlés szerint
2 db tojás
12 dkg finomliszt
1 ek szezámmag
1.2 dl tej
2 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
2 evőkanál finomliszt (a forgatáshoz)
4 dl napraforgó olaj
A csirkemelleket alaposan megmossuk, vékonyra klopfoljuk, és besózzuk. Amíg a bundát elkészítjük, hagyjuk állni.
A bundához egy tálkában a liszthez adjuk a fűszerkeveréket, a csipet sót, a szezámmagot, majd beleütjük a tojásokat, és kevergetés mellett folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
A melleket megforgatjuk egy kis lisztben, majd a masszában, és forró olajban kb. 7 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk. Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót. A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke combokat le tisztítom, folyó víz alatt jól le mosom, és közben a bőr alatt megnyitom óvatosan, ki ne szakadjon a bőrre, hogy tölthető legyen és azt, be tudjam majd tölten...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet, paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját és tegyük egy nagy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba. Keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű