menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros bundában sült csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db csirkemell filé (szelet)
só ízlés szerint
2 db tojás
12 dkg finomliszt
1 ek szezámmag
1.2 dl tej
2 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
2 evőkanál finomliszt (a forgatáshoz)
4 dl napraforgó olaj

Elkészítés:


A csirkemelleket alaposan megmossuk, vékonyra klopfoljuk, és besózzuk. Amíg a bundát elkészítjük, hagyjuk állni.
A bundához egy tálkában a liszthez adjuk a fűszerkeveréket, a csipet sót, a szezámmagot, majd beleütjük a tojásokat, és kevergetés mellett folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
A melleket megforgatjuk egy kis lisztben, majd a masszában, és forró olajban kb. 7 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Magyaros bundában sült csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Baconos csirkemell
Csirkemell - Baconos csirkemell

1. A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük és hagyjuk állni egy kicsit. 2. 10 dkg reszelt sajtot összekeverünk 3 ek tejföllel, a liszttel, a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkemell Medve sajtos bundában
Csirkemell Medve sajtos bundában

A mell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk. A sajtot kicsit beteszem a mikróba puhítani,hogy könnyen kikeverjem egyenként a tojásokkal,ízlés szerint borssal,sóval,petrezselye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykanyak leves
Pulykanyak leves

Hideg vízben felfőzzük, majd felfővés után lehabozzuk, fűszerezzük. Ezután még 30 percig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és még 30 percig főzzük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajas tejszínes csirke szarvacskával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Vajas tejszínes csirke szarvacskával

A csonttal készült , hőkezelt húsoknak meg van a a plusz előnye hogy meg finomabb ételek születnek el belőlük. Ha nagyobb súlyú combokkal készülne az étel a főzési szakasz meg fog...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk