12 db csirkemell filé (szelet)
só ízlés szerint
2 db tojás
12 dkg finomliszt
1 ek szezámmag
1.2 dl tej
2 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
2 evőkanál finomliszt (a forgatáshoz)
4 dl napraforgó olaj
A csirkemelleket alaposan megmossuk, vékonyra klopfoljuk, és besózzuk. Amíg a bundát elkészítjük, hagyjuk állni.
A bundához egy tálkában a liszthez adjuk a fűszerkeveréket, a csipet sót, a szezámmagot, majd beleütjük a tojásokat, és kevergetés mellett folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
A melleket megforgatjuk egy kis lisztben, majd a masszában, és forró olajban kb. 7 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
-A csirkecombokat ledaráljuk. - Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju --Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt kömé...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csirkét megmosom, szeletekre vágom és fűszerezem fokhagymával, kakukkfűvel, sózom, borsozom. Állni hagyom min. 30 percig. Beleforgatom a szeleteket a kukoricalisztbe, és kisüt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA töltelékkel megtöltjük a formát,ha kihűlt. A bacon és a hússzeleteket ráhajtogatjuk. Fóliával letakarjuk . Majd, egy sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk a formát. Ez ,azért szük...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű