Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai pulykacomb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kicsontozott pulyka felsőcomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz vörösbor
só, bors
kakukkfű
bazsalikom
babérlevél
8-10 szem borókabogyó
2 evőkanál cukor
kevés liszt
1 dl tejföl
olaj

Elkészítés:


A pulykacombokat megmossuk, leszárítjuk. Kettévágva sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A hagymás és fokhagymát apróra vágva a sütőolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húsdarabokat, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük 1 deci vörösbor és kevés víz keverékével, és fedő alatt pároljuk. Az elpárolgott levet borral pótoljuk. Ha a hús megpuhult, tálra szedjük. Kevés olajon megpirítjuk a cukrot, megszórjuk liszttel, felöntjük vörösborral, s ezzel sűrítjük be a hús levét, melyet végül kevés tejföllel gazdagítunk. A pulykacombokat kisebb darabokra vágjuk - óvatosan, nehogy szétessen. Visszatesszük a lébe, és kissé összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb hozzá a burgonyafánk, de lehet rizzsel, vagy sós burgonyával is tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirkecomb
Tepsis csirkecomb

A csirkecombokat megmossuk majd ketté vágjuk (hagyhatjuk egészben is). A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük, majd fűszerezzük a csirkecombokat pirospaprikával, ba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval
Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval

A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykamell Serrano (fitness)
Pulykamell Serrano (fitness)

A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. Közben egy tűzálló tál alját rakd ki sonkaszeletekkel. A pulykamellet vágd tetszőleges méretű szeletekre, majd sózd be. A túrót keverd össze ízlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk