menu

Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai pulykacomb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kicsontozott pulyka felsőcomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz vörösbor
só, bors
kakukkfű
bazsalikom
babérlevél
8-10 szem borókabogyó
2 evőkanál cukor
kevés liszt
1 dl tejföl
olaj

Elkészítés:


A pulykacombokat megmossuk, leszárítjuk. Kettévágva sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A hagymás és fokhagymát apróra vágva a sütőolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húsdarabokat, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük 1 deci vörösbor és kevés víz keverékével, és fedő alatt pároljuk. Az elpárolgott levet borral pótoljuk. Ha a hús megpuhult, tálra szedjük. Kevés olajon megpirítjuk a cukrot, megszórjuk liszttel, felöntjük vörösborral, s ezzel sűrítjük be a hús levét, melyet végül kevés tejföllel gazdagítunk. A pulykacombokat kisebb darabokra vágjuk - óvatosan, nehogy szétessen. Visszatesszük a lébe, és kissé összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb hozzá a burgonyafánk, de lehet rizzsel, vagy sós burgonyával is tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos-gombás csirkemell
Sajtos-gombás csirkemell

A sajtos-gombás csirkemell recept az alábbi módon készíthető el: Melegítsük fel az olajat, dinszteljük meg a hagymát, sózzuk, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát, a vajat, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Csirke bundában
Csirke - Csirke bundában

1. A feldarabolt csirkét megsózzuk és petrezselymes zsírban hirtelen átsütjük, majd 2 dl vízzel felöntve fedő alatt félpuhára pároljuk. 2. A vajat elkeverjük a liszttel és vilá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tepsis csirkemáj krumplival
Tepsis csirkemáj krumplival

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: HAMi
Máj
Máj

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk