menu

Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
14 nagyobb narancs, amelyből 1,30 kg tiszta narancshús jött ki
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak Gelfix Extra
1 naracs héjából néhány darabka a fehér rész nélkül

Elkészítés:


Elkészítés:
A narancsokat meleg vízben, szivaccsal alaposan megmostam, egynek a héjából néhány darabot a fehér rész nélkül levágtam. Ezután a narancsokat meghámoztam, cikkekre szedtem, és egy tál felett minden cikknek a vastagabbik feléről a hártyát levágtam, és a narancs húsát kiszedtem. Hát ez kb. jó 3 órát tartott nekem, sok türelem kell hozzá. De végül kijött 1,30 kg narancshús. Ezután a Gelfix tasakján található utasítás szerint, a Gelfixet összekavartam két evőkanál cukorral, hozzáadtam a narancshúshoz, hozzáadtam a narancshéjat is, és kavargatva felfőztem. Amikor főni kezdett hozzádtam a cukrot és a vaníliás cukrot, de nem a tasak utasításai szerint, mert ott 50 dkg cukrot ír egy kg gyümölcshöz, én csak 15 dkg cukrot tettem, mert így is nagyon édes volt a narancs. A hozzáadott cukorral kb. 5 - 6 percig még főztem, ekkor tányéron kipróbáltam, megkötött kihűlve a lekvár, így le is vettem és üvegekbe töltöttem. Szárazdunsztba tettem kihűlni. Azzal a három befőttes üveggel lett amit a képen láttok. Egy az édesanyáméké, egy a lánytestvéremé, egy pedig marad nekünk. Testvériesen elosztva, nem fog megromlani:)

Narancslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vörösborban sült meggy
Vörösborban sült meggy

A meggyet megmostam, kimagvaltam, lemértem. Egy nagy tepsibe terítettem a meggyszemeket úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást. (A legnagyobb tepsimben kb. 1,5-2 kg meggy fér így e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejlekvár
Tejlekvár

A folyamat végtelenül egyszerű. Egy közepes láboshoz keresek egy (lehetőleg) üvegtálat, ami belemegy 3/4-ig, de megtartja a lábos szélét. Annyi vizet forralok a lábasban, amennyi é...

Elkészítési idő: 120-150m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sütőtöklekvár
Narancsos sütőtöklekvár

A sütőtököt vágjuk koc­kákra, ha főzzük,de lehet hagyományos módon megsütni is A narancsokat na­gyon vékonyán hámozzuk meg, lehetőleg egyáltal ne maradjon rajta fehér rész. A héju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bodza szörp
Bodza szörp

A bodzavirágok szárát a lehető legrövidebbre vágjuk. Nekem üvegem nem volt, így egy nagy fazékba öntöttem a vizet, bele a cukrot, a savat és az ecetet. A virágokat is beledobálta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk