25 dkg túró
2 púpozott ek rizsdara (aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát)
fél citrom reszelt héja
2 tojás
2 kis pohár tejföl
2 ek porcukor
pici só
A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.
Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.
A húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész h...
Elkészítési idő: 6 perc Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. Összekeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Tűzálló tál aljába 1 sor kiflikarikát teszünk. Meglocsoljuk a cukros tejjel. Megszórjuk a porcukorral...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKészült egy videó is A túrógombóc elkészítése: 2 literes tálba ütjük a tojásokat, az áttört túrót, a rizsdarát, a burgonyapelyhet, az 1 g sót és alaposan összekeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 2 percig, majd keverjük el benne a paradicsompürét. Tegyük bele a rizst. Keverjük el a paradicsmos hagymáva...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes