menu

Családireceptkönyv.hu

Francia mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes lapok:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle.

Mákos lap:
6 tojás
18 dkg porcukor
0,5 dl étolaj
12 dkg liszt
10 dkg darálatlan mák
1/2 csomag sütőpor

Krém:
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej

Elkészítés:


6 tojássárgáját 18 dkg porcukorral kikeverünk, adunk hozzá 0,5 dl étolajat és 3 evőkanál vizet. Jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzákeverjük a tojássárgához. 12 dkg lisztet összekeverünk 10 dkg őröletlen mákkal és fél csomag sütőporral. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd zsírozott-lisztezett tepsiben megsütjük. Ugyanabban, amelyik hátán a mézes lapokat is sütöttük.

A krémhez 30 dkg margarint kikeverünk 20 dkg cukorral, közben 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejben megfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

Francia mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
LEVELES TESZTA CSOKIKREMMEL
LEVELES TESZTA CSOKIKREMMEL

A fagyasztott tesztat szoba homersekleten felengedjuk... A teszta egyik felet felvagtam 10 cm-es kockakra,az egyik felet bevagdostam(3 vagast csinaltam) a masik felebe tettem a kr...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Ricotta vagy túrófánk vérnaranccsal
Ricotta vagy túrófánk vérnaranccsal

A fánkhoz a tojást a porcukorral, vanilia kivonattal és a citromhéjjal kézi habverővel összekevertem, hozzátettem a ricottát és azzal is átkevertem. A lisztekbe belekevertem a sót...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csokis - Teca csokis
Csokis - Teca csokis

1. Felolvasztjuk a vajat vagy sütőmargarint, a csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. 2. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marcsi
Rizike :édes krém tejbegríz
Rizike :édes krém tejbegríz

A tejbe beletesszük a cukrokat. Gyenge tűzön, folytonos keverés közben beleszórjuk a búzadarát. Teljesen sűrűre főzzük. Ezután a grízes masszát egy deszkára öntjük, és vizes kézze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk