Tészta:
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 evőkanál méz
fél rumaroma
1 egész tojás + 1 tojássárgája
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél rumaroma
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
Hab:
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin + 1/2 dl víz
A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapot sütünk tepsi hátán.
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporokkal, a rétesliszttel, a 3 tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a rumaromával felfőzzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően a porcukorral kikevert vajjal a főzött krémmel jól összedolgozzuk.
Tetejére a tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük. Fél dl vízben a zselatint gyöngyözésig melegítjük és ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tejszínhez. A krémet és a tejszínt a két lap közé töltjük, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
A túrót a tejföllel elkeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát, reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verem. Érdemes párcsepp citromlevet...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Külön tálkába összekeverjük a tojást, a tejet, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Másik tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbó...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűFél kg lisztből 2 tojással és kevés vízzel kemény metélttésztát gyúrunk. Ujjnyi széles metélteket vágunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Negyed kg lisztből rétestésztát készítünk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes