5 kg tiszta gyümölcs
1 kg kristálycukor
1 dkg szalicil
Kimagvalunk hamvas magváló szilvát, megmérjük és a gyümölcshöz cukrot és szalicilt keverünk. Alaposan átforgatjuk, másnapig állni hagyjuk, csak akkor töltjük üvegekbe, kötjük le és rakjuk véglegesen a helyére.
1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a cukorszirupot készítem el. Ehhez a vizet a cukorral, valamint a hosszában felhasított, majd felaprított vaníliarúddal felteszem főni. Miután felforrt, még további 5-10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa a a
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű