Családireceptkönyv.hu

Szilva nyersen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg tiszta gyümölcs
1 kg kristálycukor
1 dkg szalicil

Elkészítés:


Kimagvalunk hamvas magváló szilvát, megmérjük és a gyümölcshöz cukrot és szalicilt keverünk. Alaposan átforgatjuk, másnapig állni hagyjuk, csak akkor töltjük üvegekbe, kötjük le és rakjuk véglegesen a helyére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyömbéres rebarbaralekvár
Gyömbéres rebarbaralekvár

A rebarbarát megmossuk és hámozás nélkül, kisebb darabokra felvágjuk, majd egy keverőtálba tesszük és beszórjuk kevés cukorral. Ha kiengedte a levét, egy lábosban feltesszük főni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RÓZSA LEKVÁRT
RÓZSA LEKVÁRT

A rózsaszirmokat leöblítjük, és a szirmok tövénél lévő sárgásfehér részt letépjük. 3 dl vizet felforralunk, beletesszük a rózsaszirmokat, és öt percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres házi almachutney
Fűszeres házi almachutney

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Pektin-egyszeregy kezdő háziasszonyoknak
Pektin-egyszeregy kezdő háziasszonyoknak

A pektin olyan természetes zselésítő anyag, amit egyre több háziasszony használ lekvárok, dzsemek, zselék készítéséhez. Néhány praktika a befőzéshez! pektin1 copyA pektinnel kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk