5 kg tiszta gyümölcs
1 kg kristálycukor
1 dkg szalicil
Kimagvalunk hamvas magváló szilvát, megmérjük és a gyümölcshöz cukrot és szalicilt keverünk. Alaposan átforgatjuk, másnapig állni hagyjuk, csak akkor töltjük üvegekbe, kötjük le és rakjuk véglegesen a helyére.
A zöldségeket megtisztítjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 kg sót és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük. Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott meggyet magas falú tepsibe terítjük, megszórjuk a cukorral és meglocsoljuk a bor felével. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük míg elrotyog róla a lé. De ha nem lát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összedaraboljuk, majd összefőzzük, a felére sűrítjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük. Üvegbe töltés elő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy kilónyi szépen meghízott gyömbért pucoljunk meg. Legegyszerűbben egy kiskanál segítségével tehetjük meg. Szépn kapargassuk le a héjat, és szeleteljük fel. Lehetőleg egyforma da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű